02 Ogos 2014

JKS Marang Lancar Kempen Intensif Kutip Dana Palestin

JKS 7 NGO MarangJKS 7 NGO Marang

JKS 7 NGO MarangMARANG – Lajnah Jabatan Kerajaan dan Swasta dan Badan Bukan Kerajaan (JKS & NGO) bersama ‘We Care’ Marang melancarkan gerak kerja intensif selama 10 hari bagi mengumpulkan Dana Kemanusiaan untuk saudara seaqidah yang sedang dilanda perang, di Gaza.
Pengerusi ‘We Care’ Marang Puan Raihani Ibrahim berharap, usaha tersebut dapat mengumpulkan sumbangan sebanyak mungkin dalam sehingga tempoh akhir pada 10 Ogos akan dating.

01 Ogos 2014

PAS Sedia Bekerjasama Untuk Kepentingan Rakyat

20140731_153215 (2)KUALA NERUS – PAS Sedia duduk bersama dengan mana-mana pihak dan berbincang serta bekerjasama demi untuk pembangunan rakyat.
Ketua Penerangan Dewan Ulamak Pusat Datuk Dr. Ustaz Khairuddin Aman Razali berkata PAS boleh bekerjasama walaupun dengan parti dan mereka yang mempunyai dasar yang berbeza dengan PAS.
“Kita mungkin berbeza parti, berbeza dasar, berbeza pendekatan tetapi dalam perkara yang kita boleh kerjasama, kita wajib bekerjasama.

ADUN Bukit Payong Rai ‘Perantau’


_DSC3035MARANG – Majlis Tindakan Dewan Undangan Negeri (MTD) Bukit Payong telah meraikan anak-anak qaryah yang merantau keluar dari negeri Terengganu dalam satu majlis, sempena sambutan Eidul Fitri.
Program tahunan tersebut diadakan selepas solat Isyak di perkarangan Madrasah Darul Iman, Titian Baru, telah dihadiri oleh kira-kira 120 orang perantau bersama ahli keluarga mereka.
Adun Bukit Payong yang juga Pengarah MTD, Ustaz Mohd Nor Hamzah serta ahli jawatankuasa MTD turut hadir sebagai tuan rumah bagi memeriahkan lagi majlis itu.

31 Julai 2014

Kerajaan Gagal Menangani Gejala ‘Mat Rempit’

saufi report polis rempitKUALA TERENGGANU – Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Wakaf Mempelam berkata kerajaan Umno dan Barisan Nasional (BN) Terengganu gagal menyelesaikan masalah yang dihadapi oleh rakyat.
Haji Mohd Abdul Wahid Endut menempelak kenyataan yang mendakwa telah menyelsaikan masalah pemuda ‘rempit’ dan menyifatkan pemimpin kerajaan tidak ‘turun padang’ untuk melihat apa yang sebenarnya berlaku.
“Kerajaan tak selesaikan masalah ni…….maknanya, dia bercakap atas dasar orang yang tak turun padang lah, kerana rumah saya tepi jalan raya, (saya) tengok dengan mata kepala, perjalanan saya sendiri pun terganggu,
“orang kampung pun bersungut, malam raya merempit, subuh raya, orang sibuk lepas subuh tu nak ke kubur, nak ziarah makan-makan, jumpa orang tua, arwah…..susah,”keluh beliau.
Beliau berkata demikian ketika ditemui pada majlis rumah terbukanya sempena hari raya, Selasa 29 Julai.

30 Julai 2014

Darah dan Nyawa Warga Gaza Lebih Bernilai; Syabas Azizulhasni!

IMG_20140730_101010KUALA TERENGGANU – Badan Perhubungan PAS negeri Terengganu mengucapkan syabas dan tahniah kepada Azizulhasni Awang, pelumba basikal yang mewakili Negara di sukan komawel, yang sedang berlangsung di Glassgow sekarang.
Walaupun gagal meraih pingat emas dunia, kata Pesuruhjaya PAS YB Ustaz Satiful Bahri Mamat, InsyaAllah, dapat pingat di akhirat, kerana menzahirkan sokongan dan solidariti ke atas umat Islam di Gaza yang sedang dizalimi rejim Israel.
“AlhamduliLlah, kita ucapkan tahniah dan syabas kepada Azizulhasni yang berani menzahirkan kebenaran, walaupun tindakannya dianggap kontroversi,28 Julai 2014

Minyak Motosikal Percuma Menjelang Eidul Fitri

IMG-20140727-WA0068DUNGUN – Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Paka Ustaz Satiful Bahri Mamat menyambut ketibaan Eidul Fitri dengan menyantuni warga Felda dengan menganjurkan program ‘Minyak Muto Raya bersama YB’.
Menurutnya, walaupun ianya mungkin ‘tidak seberapa’ jika dinilai dengan wang ringgit, namun ianya kesempatan bemakna untuk warga generasi Felda dalam kawasan DUN Paka yang tersenarai antara 13 bandar yang paling mahal harga barangan di Malaysia.
semalam, Ahad 27 Julai.


Apabila Amanah Diabaikan, Rakyat Menjadi Musuh Kerajaan!


KUALA TERENGGANU – Kerajaan negeri Terengganu pasti akan gagal dalam membina negeri yang dirahmati Allah jika sekiranya pembaziran yang ‘menggila’ diteruskan tanpa memperdulikan tentang ‘duit rakyat’ yang dijahanamkan.Sebagai contohnya, projek-projek yang dilaksanakan oleh kerajaan di Tasik Kenyir yang telah menggunakan wang rakyat, yang bukan sedikit jumlahnya.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...