03 Mac 2012

Wahid Sekali Lagi Cabar Mad Said Berdebat


KUALA TERENGGANU – Pesuruhjaya PAS Haji Mohd Abdul Wahid Endut sekali lagi melontarkan cabaran kepada Pengerusi Perhubungan Umno Terengganu Dato’ Seri Ahmad Said untuk berdebat dengan beliau secara terbuka berkenan isu-isu yang berlaku di negeri Terengganu.

Menurutnya debat menjadi ‘trend’ sekarang, yang membuka peluang lebih luas kepada rakyat untuk mengetahui isu-isu semasa yang sedang berlaku.

02 Mac 2012

Saksi Tertua Tragedi Berdarah Pantai Batu Burok Meninggal Dunia


MARANG - Dewan Undangan Negeri (Dun) Alor Limbat khususnya PAS Cawangan Kampung Pak Madah kehilangan seorang tokoh veteran apabila Allahyarham Ali Daud yang juga saksi tertua Tragedi Batu Burok, kembali ke rahmatuLlah akibat komplikasi jantung.

Beliau yang dikenali sebagai ‘Tok Khatib Ali’, 74, meninggal dunia pada jam 10.30 pagi disisi ahli keluarga, isteri dan beberapa orang anak di rumahnya, Selasa 28 Februari.

01 Mac 2012

Muslimat Pertingkat Aktiviti Menangkis Propaganda Umno/BN


MARANG – Muslimat PAS dipelbagai peringkat giat melaksanakan pelbagai program bagi menangkis propaganda Umno dan Barisan Nasional (BN) dalam menghadapi pilihanraya umum (PRU) ke-13 yang akan diadakan pada bila-bila masa sahaja.

Menurut Ketua Dewan Muslimat PAS Marang, Hajjah Zarani Othman, arus perubahan dalam kebangkitan anak-anak muda muslimat  yang sedang berlaku akan memenangkan PAS dan Pakatan rakyat dalam PRU akan datang

28 Februari 2012

Umno menipu sebagaimana Hasan Ali Berbohong


KUALA TERENGGANU – Umno Terengganu menipu seluruh rakyat Terengganu dengan menganjurkan dua program, Himpunan Sejuta Umat dan Bersatulah Ummah Untuk Selamatkan Aqidah, sekaligus memberi ruang kepada bekas Pesuruhjaya PAS Selangor yang dipecat, Dato’ Dr Hassan Ali berbohong.

Menurut Pesuruhjaya PAS, Haji Mohd Abdul Wahid Endut, Himpunan Sejuta Umat (Himpun) di Stadium Negeri Kuala Terengganu pada Sabtu 25 Februari sebenarnya bukanlah anjuran badan-badan NGO tetapi ia dianjurkan oleh beberapa Jawatankuasa Umno Bahagian Kuala Terengganu, Kuala Nerus  dan Marang.

26 Februari 2012

Anak Terengganu rasmi dilancarkan pada 9 Mac 2012


BESUT – Badan bukan kerajaan Persatuan Anak Peneroka Kebangsaan (Anak) peringkat negeri Terengganu akan dirasmi dan dilancarkan pada satu majlis besar-besar yang akan diadakan pada Jumaat 9 Mac depan di Felda Kertih 2.

Pengerusi Persatuan Anak Peneroka Kebangsaan peringkat negeri Terengganu (Anak Terengganu) Cikgu Shalahuddin Jaafar berkata Majlis Pelancarannya akan dimulai dengan jamuan rakyat pada jam 3 petang.

RM2 bilion = RM50 X 2900km X 2


SETIU – Pernahkah kita bayangkan dalam pemikiran kita, berapa banyakkah sebenarnya wang tunai berjumah RM2.2 bilion sebagaimana yang menjadi perbelanjaan atau bajet kerajaan Umno/BN negeri Terengganu sepanjang tahun 2011?

Menurut Anggota Jawatankuasa Perhubungan PAS Terengganu, sekiranya wang kertas bernilai RM50 yang berukuran 14.5sm diaturkan sepanjang jalanraya, jumlah wang RM 1bilion itu adalah sejauh 2900km.

Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...