26 November 2022

SELAMAT TINGGAL UMNO


Oleh: Tun Abdul Hamid Mohamad

Khamis 24 November 2022. Kenyataan akhbar yang dikeluarkan oleh Istana Negara mengatakan bahawa Yang di-Pertuan Agong (YDPA) telah membuat keputusan melantik DS Anwar Ibrahim sebagai Perdana Menteri (PM) ke-10. 

25 November 2022

Anwar Mesti Buktikan Tahap Sokongan Sebenar


KUALA TERENGGANU - PAS menegaskan adalah mustahak kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim membuktikan sokongan terhadapnya dalam kalangan ahli parlimen, walaupun beliau telah mengangkat sumpah jawatan.

24 November 2022

Pilihlah Yang Bersih Untuk Kestabilan Malaysia

 

Krisis yang berlarutan perlu segera ditamatkan. Kesempatan inilah sewajarnya digunakan untuk menentukan kerajaan yang benar-benar mampu membawa Malaysia ke arah kestabilan selepas sesi penggal yang lalu Malaysia terpaksa melalui proses krisis kepimpinan dan ketidakstabilan kerajaan.

Teruskan Munajat, Elak Provokasi Melampau


KUALA TERENGGANU - Semua rakyat diminta untuk terus bertenang dan menanti keputusan dalam kemelut pemilihan Perdana Menteri ke-10. 

Jentera Muslimat Perbanyakkan Solat Hajat Dan Zikir Munajat


KUALA TERENGGANU - Dewan Muslimat PAS Kawasan Kuala Terengganu meminta semua jentera Muslimat dan penyokong, memperbanyakkan solat hajat dan zikir munajat, memohon kepada Allah agar kerajaan Perikatan Nasional menjadi kenyataan. 

"Kekal Tenang, Kita Masih Di hadapan,"


Presiden PAS Tan Sri Tuan Guru Abdul Hadi Awang berkata, Perikatan Nasional (PN) masih di hadapan untuk membentuk kerajaan persekutuan dan menyeesaikan kemelut yang sedang berlangsung di negara ini.

Unsur-unsur Komunisme Masih Terpalit Dalam DAP


Oleh : Suhaimi Taib

Menganalisis pendapat ahli-ahli politik khususnya di blok UMNO/BN didapati bahawa sikap angkuh dan sombong individu pemimpin menjadi antara punca BN kecundang dalam Pilihan Raya Umum ke 15 (PRU15) 19 November lalu.

23 November 2022

Terima Kasih Mahasiswa Pilih PAS Demi Negara {Video}

Terima Kasih Mahasiswa Pilih PAS Demi Negara

 

KUALA TERENGGANU - PAS Terengganu merakamkan ucapan terima kasih kepada mahasiswa dan mahasiswi yang telah mencipta fenomena kebangkitan anak muda kerana memilih PAS mewakili Perikatan Nasional (PN) demi masa hadapan negara sehingga menang besar.

22 November 2022

Jumlah Korban Gempa Bumi Indonesia Meningkat Kepada 162 Orang

 

Angka kematian akibat gempa bumi di Indonesia meningkat kepada 162 orang, kata agensi bencana negara itu pada Isnin.

Kenyataan Media Terkini PN


Perikatan Nasional (PN) menerusi Setiausaha Agungya, Hamzah Zauniddin mengeluarkan kenyataan media terbaaru pada pagi ini.

Hormati Keluhuran Undang-Undang, Pelihara Ketenteraman Awam

 


PAS menyeru semua pihak menghormati keputusan pengundi yang telah menunaikan tanggungjawab untuk memilih kerajaan pada PRU-15 yang berlangsung secara harmoni.

21 November 2022

Kenyataan Media Perikatan Nasional


 

Bukti Jelas Pengundi Kemaman Tolak BN


KEMAMAN - Bukti jelas para pengundi parlimen Kemaman menolak parti Barisan Nasional (BN) apabila parti tersebut tersungkur dengan majoriti 27,179 undi di tangan calon Parti Islam SeMalaysia (PAS).

20 November 2022

Terima Kasih Rakyat Terengganu

 


Alhamdulillah, bersyukur kepada Allah SWT atas limpah kurniaan dan pertolongan-Nya, PAS-Perikatan Nasional Terengganu telah berjaya menawan kesemua lapan kerusi parlimen. 

Momentum Sokongan Luar Biasa


Oleh : Rohayati Ripin

KUALA TERENGGANU - Momentum sokongan yang luar biasa dilihat penyokong Perikatan Nasional  (PN) dan PAS serta rakyat pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-15 pada kali ini.

Terima Kasih Kepada Pengundi PAS


KUALA TERENGGANU – PAS mengucapkan terima kasih kepada semua pengundi  PAS yang telah meletakkan kepercayaan kepada parti ini  untuk memerintah negeri dan negara. 

Fajar Kemenangan Menyingsing: Meruak Sebentar Kebelakang Cermin Kehidupan.

 


Oleh : Dr Riduan Mohamad Nor.

Fajar 20 November 2022, rakyat memisat mata pagi ini dengan udara segar angin perubahan yang membadai negara ini dalam PRU 15. Seperti mimpi indah yang mendamaikan sukma, PAS mencuat kedudukannya pada papan carta kemenangan, diratib namanya dalam pelbagai medium  pemberitaan negara samada arus perdana atau media sosial.

PAS/PN Sapu Bersih Parlimen Terengganu


KUALA TERENGGANU: Perikatan Nasional (PN) berjaya menyapu bersih semua lapan kerusi Parlimen di Terengganu dalam Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15).

Majoriti Lebih Besar Berbanding PRU14

 


DUNGUN - Ustaz Wan Hassan Mohd Ramli berjaya memenangi kerusi Parlimen Dungun pada PRU15 dengan majoriti lebih besar berbanding PRU14  apabila beliau meraih 59,720 undi semalam, kelebihan undi 34,105 undi berbanding 13,119.

Amzad Menang Majoriti Besar


 Oleh : Rohayati Ripin

KUALA TERENGGANU – Calon PAS Kuala Terengganu menang dengan majoriti besar mengatasi calon- calon yang lain dalam pilihan Raya Umum (PRU) ke 15 pada hari ini.

P.033 Besut: Kerusi Keramat BN Dirampas PAS

 


BESUT, 19 November - Satu catatan sejarah dilakar apabila kerusi parlimen Besut milik Barisan Nasional (BN) dimenangi calon Parti Islam Se-Malaysia (PAS) dengan majoriti sebanyak 18,666 undi.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...