18 Ogos 2012

Haji Wahid Doakan Keselamatan Umat Islam Sempena Eidul Fitri

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita1/raya%20wahid.jpgParti Islam Se-Malaysia (PAS) mengucapkan selamatmenyambut Eidul fitri kepada umat Islam di seluruh dunia khususnya di Malaysia dan Negeri Terengganu. Menurut Pesuruhjayanya, YB Haji Mohd Abdul wahid Endut, hari raya disambut oleh seluruh ummat Islam sebagai merayakan kemenangan melawan hawa nafsu, setelah sebulan berpuasa.

17 Ogos 2012

Rakyat Chukai Kecewa ADUN BN Dapat Tanah

  • PDF
http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita1/Risalah%20Baham%20Tanah.jpgKEMAMAN - Rakyat Terengganu terutama warga cukai dari kalangan kakitangan kerajaan, pekerja swasta,pekerja sendiri, nelayan dan petani terkejut kerana wakil rakyat yang dipilih oleh mereka mendapat tanah.

Sedangkan menurut Pengarah Majlis Tindakan DUN Chukai, Haji Hanafiah Mat, dalam masa yang sama rakyat diabaikan.

Sambutan Hari Raya PAS Terengganu Bersama Perantau, 2 Syawal Malam

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita1/raya%20perantau1.jpgKUALA TERENGGANU - Badan Perhubungan PAS Negeri Terengganu akan mengadakan satu program khusus Ramah Mesra Aidilfitri dengan Anak-anak Terengganu diPerantauan (Perantau)  pada Isnin, 2 Syawal, 1433H bersamaan 20hb Ogos, 2012 .

Program tahunan yang biasanya dibuat pada siang hari itu, tahun ini akan bermula pada jam 9 malam, bertempat di Dewan Dato’ Wan Abdul Mutalib Embong, Markaz Tarbiyah Pas Kuala Terengganu, Kuala Ibai.

16 Ogos 2012

Dua Kawasan Maut Buat BN; Marang dan Kuala Nerus

  • PDF
http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita1/maut2.jpgKUALA NERUS - Bendahari PAS Terengganu berkata PAS telah mengenal pasti dua kawasan ‘hitam’ bagi Umno dan Barisan Nasional (BN) menghadapi Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13, akan datang, iaitu kawasan parlimen Marang dan Kuala Nerus

Menurutnya laporan bahagian risikan menyatakan PAS mempunyai peluang yang cerah dan berupaya menguasai kedua-dua parlimen sekiraya kerja yang bersungguh-sungguh dilakukan oleh petugas PAS.

14 Ogos 2012

Beberapa Isu Hangat Sidang DUN

Maidam dakwa 39 amil DiPecat; Kerajaan Kata Sebaliknya - Pada 28 Jun 2012 menurut siaran sebuah akhbar tempatan, Majlis Agama Islam dan Adat Melayu Terengganu (Maidam) melucutkan serta-merta pelantikan 39 amil pada tahun 2011 setelah didapati terlibat menyeleweng wang kutipan zakat.

Sidang Dun Terengganu Hanya Tiga Jam!

http://www.buletinonline.net/images/stories/berita63/tolak%20usul1.jpgKUALA TERENGGANU - Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Wakaf Mempelam, yang juga Pesuruhjaya PAS Terengganu, Haji Mohd Abdul Wahid Endut menyifatkan masa sidang Dun pada 13 Ogos, terlalu singkat dan amat mendukacitakan.

Beliau berkata, kerana masa sidang yang singkat menyebabkan banyak persoalan serta masalah rakyat tidak dapat disampaikan kepada kerajaan.

13 Ogos 2012

Sidang DUN; ‘Kerajaan Menggelabah’ Tolak Soalan Termasuk Dari Penyokongnya

KUALA TERENGGANU - Kerajaan Umno dan Barisan Nasional Terengganu ‘menggelabah’ sehingga menolak 22 daripada 33 soalan yang di ajukan oleh Ahli-ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) pada Mesyuarat Yang Kedua Penggal Kelima Dewan Undangan Negeri (DUN) ke dua belas pada 13 Ogos 2012.

12 Ogos 2012

Siasat Projek Sawah Padi Kampung Jelapang

SETIU – PAS menggesa pihak berkuasa menjalankan penyiasatan keatas projek yang bernilai RM46 juta melibatkan kerja-kerja pembangunaan infrastruktur sawah padi di Kampung Jelapang, Langkap, dekat sini.

Menurut Naib Yang DiPertua PAS Kawasan Setiu,  Dr Azman Ibrahim, para pesawah telah mendakwa projek tersebut tidak dibangunkan dengan sewajarnya menyebabkan mereka menghadapi kesukaran dalam menanam padi.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...