22 Oktober 2022

PAS Yakin Pertahan Kemaman


KEMAMAN – PAS yakin mempertahankan kerusi parlimen Kemaman yang dimenanginya pada Pilihan Raya Umum lalu.

21 Oktober 2022

PN Yakin Sapu Bersih Parlimen Terengganu


KUALA TERENGGANU- Perikatan Nasional (PN) yakin akan menyapu bersih kelapan-lapan kerusi Parlimen Negeri Terengganu di Pilihan Raya Umum ke 15 (PRU15) yang akan diadakan pada 19 November nanti.

Ketakutan Tidak Berasas Terhadap Islam oleh Orang Islam


Satu demi satu enakmen syariah negeri-negeri dicabar. Terkini, terdapat pula individu beragama Islam yang ingin mencabar Enakmen Kanun Jenayah Syariah (I) 2019 Kelantan di Mahkamah Persekutuan.

20 Oktober 2022

Bersatu Bebas Guna Bendera Sendiri Atau PN


KUALA TERENGGANU – Parti Peribumi Bersatu Malaysia (Bersatu) diberi pilihan sama ada mahu menggunakan bendera partinya atau Perikatan Nasional (PN) sekiranya bertanding kerusi parlimen di negeri ini.

Jangan Suburkan Politik Fitnah


KUALA TERENGGANU - Semua pihak, terutamanya parti-parti politik, dinasihatkan agar matang dan jangan suburkan politik fitnah, semata-mata untuk menang Pilihan Raya Umum (PRU) Ke-15.

18 Oktober 2022

Pemuda Bidas Asyraf Wajdi


KUALA TERENGGANU - Pemuda PAS Terengganu membidas tindak tanduk Ketua Pemuda UMNO Malaysia, Datuk Dr Asyraf Wajdi Dusuki susulan tindakannya memungkiri janji.

17 Oktober 2022

Bubar Parlimen Tidak Sepatutnya Demi Kepentingan Individu
KUALA TERENGGANU - Pembubaran Parlimen dalam keadaan tergesa-gesa bagi tujuan Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU-15) tidak sepatutnya dibuat hanya untuk kepentigan individu tertentu khasnya ketika musim banjir yang bakal memberi kesan kepada rakyat.

Ramai 'Claim' Perjuang Bebas Rasuah, Tapi PAS Yang Berjaya Buktikan


KUALA TERENGGANU - Kejayaan demi kejayaan yang dikecapi pemimpin PAS dalam kerajaan hari ini membuktikan bahawa parti itu seperti pepatah Inggeris, 'Walk the talk, not talk the talk'.

PAS Buka Ruang Anak Muda Aktif Dalam Sukan Diminati

 


Oleh : RR

BESUT – PAS sentiasa membuka ruang kepada anak muda menceburi hobi dan kerjaya dalam bidang sukan yang mereka minati.

16 Oktober 2022

Masa Untuk Turun Ke Lapangan


Oleh : RR

KUALA TERENGGANU – Sudah sampai masanya semua jentera parti di setiap kawasan turun ke lapangan berjumpa dengan masyarakat.

PAS Bimbang Pengundi Boikot, Tidak Keluar

 


KUALA TERENGGANU  - PAS bimbang pengundi boikot dan tidak keluar melaksanakan tanggung jawab kerana keputusan pembubaran parlimen yang  tergesa-gesa dan tidak dipersetujui sebahagian besar rakyat.

Wanita Berjiwa Kental Sentiasa Mendepani Cabaran

  Oleh : Aqilah Mohd Jafri / Gambar : Hajar Kamarudin  MARANG - Wanita berjiwa kental dengan semangat perjuangan dalam mendepani cabaran sej...