17 Julai 2020

Hagia Sofia Adalah Kedaulatan Turki - Erdogan


Mengubah Hagia Sofia menjadi masjid adalah soal kedaulatan, kata Presiden Turki kepada wartawan pada hari Jumaat.

Rabitah Sokong Usaha Penubuhan Pondok Moden Talaqqi

Ustaz Muzaihar Kamal Mustafa Kamal

KUALA TERENGGANU - Pihak Rabitah Sekolah-sekolah Agama Terengganu (Rabitah) sangat mengalu-alukan cadangan pihak kerajaan negeri untuk menubuhkan pondok moden ‘talaqqi’ di negeri ini.

Tabung 'Sriyya' Zahir Kesungguhan Muslimat


Oleh : Adli Mohamad

DUNGUN - 'Tabung Sriyya' telah dilancarkan di peringkat Muslimat PAS Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Besi menzahirkan kesungguhan bagi menghadapi PilihanRaya Umum (PRU) ke-15 pada kali ini.

Pelajar PASTI Dengan Budaya Norma Baharu


Oleh : Nooreni Abu Bakar

DUNGUN - Walaupun bersekolah dengan mengamalkan budaya norma baharu, ianya tidak memudarkan semangat dan keterujaan para pelajar Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI) untuk kembali memulakan persekolahan.

15 Julai 2020

Rohingya Bermaruah Atau Terus Dihina

Isu pelarian Rohingya menjadi perhatian umum yang tidak ditangani dengan saksama jika tidak dilihat dalam semua aspek yang berkaitan dengannya secara menyeluruh.

24 Pemberontak Houthi Terbunuh Dalam PertempuranSeramai 24 orang pemberontak Houthi terbunuh di wilayah Al-Hudaydah di barat Yaman dalam 24 jam terakhir, kata tentera Yaman kepada Anadolu Agency.

13 Julai 2020

:Muslimat Himpun RM187K Dalam Tempoh 10 Hari


Oleh :Azizah Mahmood
.
KUALA TERENGGANU - Sejumlah RM187, 000 telah berjaya dikumpul oleh Muslimat Kuala Terengganu dalam rempoh sepuluh malam terakhir Ramadan melalui inisiatif  'Infaq Lailatul Qadar'

12 Julai 2020

Siap Siaga Mulai Sekarang


Oleh : Aziz Hambali

MARANG – Jentera parti bagi Parti Islam Se-Malaysia (PAS) diarah bersiap siaga mulai sekarang sebagai persediaan dalam menghadapi Pilihanraya Umum (PRU) yang ke 15.

Muslimat Marang Kumpul RM30,000 Dana PRU


Oleh : Thaqifah Nafisah Hussain

MARANG - Muslimat PAS Kawasan Marang diingatkan agar bersiap siaga dari sekarang bagi menghadapi kemungkinan Pilihan Raya Umum (PRU) ke-15 diadakan bila-bila masa.

Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

  Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...