26 November 2011

Orang Cina ada sebab kukuh, mengapa kena pangkah “bulan”!


KEMAMAN - Walaupun datang dari keluarga penyokong kuat parti MCA, Vincent Lee menyeru seluruh rakyat khususnya kaum Tionghua Terengganu agar memilih PAS dengan memangkah simbol “bulan” pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13, akan datang.

Beliau berkata ayah dan datuknya adalah ahli seumur hidup MCA, namun menurutnya beliau memilih PAS sebagai wadah perjuangan kerana prinsip-prinsip agama Islam merangkumi semua aspek kehidupan.

25 November 2011

Kaum Tionghua Kemaman semakin rapat dengan PAS

KEMAMAN - Menjelang Pilihanraya Umum ke-13, kaum Tionghua di negeri ini khususnya di kawasan Parlimen Kemaman semakin merapatkan diri dengan PAS.

Perubahan tersebut sangat ketara jika dibandingkan dngan sokongan kaum tersebut kepada PAS sebelum Pilihanraya Umum ke-12, Mac 2008.

Kalau dulu, mereka begitu takut mendengar 'nama' PAS, sebaliknya kini mereka sudah biasa menghadirkan diri dalam program-program anjuran PAS.

24 November 2011

Umno Setiu juga mahu PGU

KUALA TERENGGANU - Kekuatan PAS Terengganu telah terserlah dengan penganjuran tiga program 'mega' Himpunan Kebangkitan Rakyat; PAS Ganti Umno (PGU) yang diadakan di Kemaman, Besut dan Kuala Terengganu.

Kehadiran puluhan ribu rakyat Terengganu pada setiap program PGU menunjukkan PAS mendapat sokongan dan dokongan dan rakyat yang mahukan perubahan pada pilihanraya umum ke-13 yang akan datang.

23 November 2011

Sepuluh rumah rosak dilanda ribut

KEMAMAN - Seurang-kurangnya sepuluh buah rumah di Kampung Geliga Pantai dekat sini  rosak teruk dipukul ribut yang melanda kira-kira jam 4 petang Rabu 23 November.

Menurut Ahli Jawatankuasa PAS Cawangan Geliga Ariffin Yusof, kejadian 'ribut kilat' yang berlaku 10 minit tersebut telah menerbangkan atap rumah penduduk terbabit.

"Lebih kurang 10 buah rumah yang rosak, ribut melanda dengan pantas, tak sampai 10 minit kira-kira pada jam 4 petang,"ujarnya ketika ditemui skuad Buletinonline

22 November 2011

30 kereta mewah 'misteri' dalam kem Seberang Takir


KUALA NERUS - Lebih tiga puluh buah kereta mewah berjenama 'BMW' diletakkan dalam kawasan kem tentera Seberang Takir di sini, menimbulkan pelbagai persoalan.

Menurut sumber, kereta-kereta yang bernilai jutaan ringgit tersebut akan digunakan sebagai kereta rasmi untuk acara sukan perahu layar Monsoon Cup yang bermula pada Selasa 22 November.

Namun, kesahihan maklumat tersebut diragui.

Hakisan pantai Tok Jembal tak selesai

- Kerajaan digesa kaji teliti, kontraktor diminta tampil bertanggungjawab
KUALA TERENGGANU - Berpuluh-puluh juta ringgit telah dibelanjakan untuk kos membayar kontraktor, batu-batu dan pasir yang dicurahkan, namun hakisan pantai Tok Jembal dekat sini tidak selesai.

Kajian yang dijanjikan oleh Ahli Parlimen Kuala Nerus Dato' Nasir Ibrahim Fikri untuk mencari jawpab sebenar punca hakisan tersebut, senyap tanpa berita.

21 November 2011

Lima Video Klip paling top Buletinonline Channel

KUALA TERENGGANU - Buletinonline Channel, mula memaparkan 'Klip Video Kecil Yang Bermakna' pada 4 Januari, 2009 dengan siaran video klip pertama sewaktu kempen Mansuhkan PPSMI baru bermula.

Video klip pertama yang diterbitkan pada 5 Mac, 2009, adalah ucapan Dato' Ustaz Abu Bakar Chik selaku Pengerusi Lujnah Pendidikan PAS Pusat merangkap Timbalan Pesuruhjaya PAS Terengganu waktu itu.

20 November 2011

Calon PRU-13 PAS Terengganu; orang kita tak pertikai, orang ramai boleh terima

KUALA TERENGGANU - PAS Terengganu akan mengambil sikap tegas dalam menentukan calon-calon yang akan bertanding dalam pilihanraya umum ke-13 akan datang.

Pesuruhjayanya Haji Mohd Abul Wahid Endut berkatapihaknya tidak akan meraikan mana-mana calon yang 'tidak boleh menang' walaupun di kalangan pimpinan negeri sekali pun.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...