15 September 2012

Kelakarnya! Mad Awang Tera Nak Tanam Sawit di Susunatur Mak Lagam

  • PDF
http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita3/padang%20golf.jpgKUALA TERENGGANU - Samada kerajaan Umno-BN yang tersalah beri atau Datuk Mohamed Awang Tera yang buat lawak? Bagaimana boleh kerajaan memberikan tanah yang salah kepada Exco kerajaan negeri yang juga ADUN Chukai itu?

Zoo Bukit Takal; PAS Alu-alukan Laporan Polis Pemuda Umno

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita3/Fakta%20zoo%20Bukit%20Takal.jpgKUALA TERENGGANU – Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Batu Burok Dr Syed Azman Syed Ahmad Nawawi berkata, PAS telah lama membuat pendedahan yang melibatkan ramai wakil-wakil rakyat Umno dan Barisan Nasional (BN) yang mendapat tanah kerajaan.

Menurutnya, perkara tersebut didedahkan kepada umum kerana tanah yang diberikan oleh kerajaan PAS sebelum ini telah dirampas oleh kerajaan Umno-BN Terengganu.

14 September 2012

3000 Bantah penerbitan filem ‘Innocence of Muslims’

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita3/3000%20bantantah%20hina%20nabi.jpgMARANG - Kira-kira 3,000 orang hadir dalam bantahan terhadap penerbitan video yang menghina Nabi  Muhammad SAW diketuai oleh Ketua Pemuda PAS Terengganu, Ustaz Mohd Nor Hamzah di masjid Rusila, Marang, sebaik selepas solat Jumaat hari ini 14 September.

Presiden PAS turut hadir dan menyampaikan ‘Amanat’ penting dalam bantahan terhadap filem berjudul ‘Innocence of Muslims’ itu.

13 September 2012

Pemimpin Umno-BN Banyak 'Kecek' Dari Betul

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita3/hisham%20bggl%20binjai.pngKUALA NERUS - PAS mengajak seluruh rakyat terutamanya orang Melayu Islam di kampung-kampung agar bersama dengan parti Islam itu bagi meneruskan amanah menjaga agama, bangsa dan tanah air.

Menurut Exco Dewan Pemuda PAS Terengganu, Ustaz Hishamuddin Abdul Karim, PAS dan rakan-rakan Pakatan Rakyat telah membuktikan mampu mentadbir negeri yang diperintah dengan baik dan berkesan.

11 September 2012

Setiausaha Kerja Umno Hulu Terengganu DiTahan Polis

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita2/albasungi%20banggol%20binjai.jpgKUALA TERENGGANU – Naib Ketua Pemuda PAS Negeri Terengganu Ustaz Kamaruzaman Abdullah berkata beliau diberitahu Setiausaha Kerja (SUK) Umno Bahagian Hulu Terengganu telah ditahan oleh pihak polis.

Katanya, SUK Umno itu ditahan kerana disyakki melakukan perbuatan terkutuk sumbang mahram dengan anak tirinya.

Kemudahan Rawatan Penyakit Kronik Perlu DiTingkatkan

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita2/hj%20zul%20pak%20hassan.jpgKEMAMAN - PAS menyeru kepada semua pihak yang terbabit supaya meningkatkan menyediakan kemudahan rawatan kepada penyakit kronik kerana ia masih ditahap minima, sedangkan bilangan pesakit semakin meningkat.

Pengerusi Lujnah Kebajikan dan Kemasyarakatan PAS Kemaman, Haji Zulkifli Md Yakim berkata ramai pesakit buah pinggang, jantung dan kencing manis telantar dirumah masing-masing dan terpaksa mencari ikhtiar sendiri bagi mendapat mendapatkan sesuatu rawatan kerana kos perubatan yang mahal.

10 September 2012

Menuju Al-Falah; Empat UPU Kritikal Hulu Besut ‘Berubah Angin’

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita2/Ziarah%20Al-Malak%20Hulu%20Besut1.jpgBESUT – Program ‘Menuju al-Falah’ seliaan Jabatan Pilihanraya PAS Negeri Terengganu yang dilaksanakan sehari suntuk di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Hulu Besut di sini pada Sabtu 8 September membuah hasil yang diluar jangkaan.

Menurut Pengerusi Majlis Tindakan DUN (MTD), Shalahuddin Jaafar (Cikgu Solah), program yang melibatkan semua tenaga MTD dan unit Peti Undi (UPU) serta beberapa tenaga peringkat kawasan dan negeri menyaksikan perubahan di empat UPU.

PAS Ajak Rakyat Membuat Perubahan Mengikut ‘Acuan Sebenar’

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita2/alam%20ria%20pasti.jpgMARANG – PAS mengajak seluruh rakyat membuat perubahan yang lebih besar mengikut ‘acuan sebenar’ yang merubah pembangunan, kemerdekaan dan pemerintahan negara untuk generasi yang akan datang.

Acuan yang lebih besar itu, kata Timbalan Pesuruhjaya 1 PAS Terengganu Ustaz Satiful Bahri Mamat, adalah perkara yang telah ditinggalkan oleh RasuluLlah SAW.

09 September 2012

Najib Akan Bentang Sesuatu Yang ‘Pelik dan Luar Biasa’ Dalam Bajet 2013

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita2/Nik%20Zawi%20Azman%20Shapawi.jpgKUALA TERENGGANU – Isu-isu yang dilontarkan oleh parti-parti dalam Pakatan Rakyat di peringkat nasional dan negeri-negeri memberikan kesan ke dalam jiwa rakyat menyebabkan Umno dan Barisan Nasional ‘ketakutan’ untuk mengadaka pilihanraya umum ke-13 lebih awal.

Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

  Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...