31 Julai 2021

Tambah Segera Vaksin Untuk Dungun


Oleh : Nooreni Abu Bakar 

DUNGUN - Pemuda PAS Dungun menggesa agar Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi (MOSTI)  segera menambah jumlah bekalan vaksin  bagi mempercepatkan jadual pelaksanaan Program Imunisasi Covid-19 Kebangsaan (PICK) yang agak perlahan di daerah itu.  

30 Julai 2021

Serangan Roket Meningkat Sekiranya Dana Qatar Tidak Masuk


 Hamas akan meningkatkan serangan roket di perbatasan jika penjajah Zionis tidak membenarkan dana Qatar masuk ke Semenanjung Gaza pada akhir minggu in.

'Politiking' Untuk Menyingkirkan Islam


Politik Tunisia terkini yang sedang hangat dan panas, mengesahkan telahan banyak pihak bahawa hanya kerajaan Islam sekular sahaja yang diizinkan bergerak. Maka, sebarang perubahan yang menunjukkan hala tuju untuk kembali ke arah Islam akan dihalang. 

135 Bakul Makanan Untuk Orang Asli

 


KUALA TERENGGANU – Sebanyak 135 bakul makanan  telah diagihkan oleh PAS DUN Telemong kepada masyarakat orang asli yang memerlukan di kawasan tersebut.

29 Julai 2021

Pembangkang Membazirkan Masa! Cakap Kosong Tidak Ada Idea Baharu


 KUALA TERENGGANU – Masa yang diperuntukkan setiap pagi Sidang Khas Parlimen yang sedang berlangsung, dibazirkan oleh Ahli-ahli Perlimen Pembangkang dengan membawa perkara-perkara yang tidak berkaitan dengan peraturan mesyuarat.

28 Julai 2021

Kerajaan Allah Sahaja Maha Sempurna


Apabila YAB Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yasin membuat kenyataan bahawa kerajaan Perikatan Nasional (PN) tidak sempurna, maka kedengaran suara ejekan riuh-rendah pihak yang menandakan tahap kefahaman mereka tanpa disedari dirinya bersifat sangat jahil.

Tokyo Alami Peningkatan Mendadak Covid-19


Tuan rumah sukan terbesar di dunia, Olimpik 2020, Tokyo pada hari Rabu melaporkan lonjakan harian terbesar dalam kes COVID-19.

178 Pek Darah Berjaya Dikumpul di Besut

 


BESUT  - Sebanyak 178 pek darah telah dikumpul di Dewan Gong Nering, Jerteh sejak dua hari program menderma darah disana berlangsung. 

Sifat Orang Bencikan Islam

 


بسم الله الرمن الرحيم

Nak tahu tak bagaimana sifat dan sikap orang-orang yg bencikan Islam terhadap orang-orang Islam? Ayat 120, surah al-Imran menerangkan dengan jelas sifat dan sikap mereka. 

27 Julai 2021

Apabila Politik Dipisahkan Daripada Agama


Apabila politik dianggap tiada kaitan dengan agama, maka politik dirosakkan, termasuklah ahli politik juga ikut bersama. Inilah yang menjadi penyakit kronik kepada sekularisme dengan segala ideologinya. Sekalipun perubahan atau reformasi dilakukan oleh para pemikir atau golongan yang dinamakan sebagai ahli falsafah dalam kalangan mereka. 

26 Julai 2021

Oh, Parlimenku!

 

Anwar salahkan MB Selangor sebelum ini kerana kes Covid-19 banyak di Selangor? 


Sebelum hari ini, Parlimen didesak supaya segera bersidang oleh ahli-ahli Parlimen Pembangkang dan juga ahli-ahli Parlimen 'pembangkang' dalam Kerajaan.

25 Julai 2021

Pemuda PN Terus Berkhidmat Untuk Masyarakat


Oleh : Akid Hafriz

KUALA TERENGGANU – Pemuda Perikatan Nasional (PN) terus berkhidmat, menyampaikan bakul makanan kepada masyarakat yang terkesan. 

Warga Kashmir Mahu Merdeka Bersama Pakistan Sejak 74 Tahun Lalu


Warga Kashmir sudah memutuskan nasib politik mereka dengan Pakistan dalam resolusi yang diterima bahkan dibuat sebelum pembahagian benua kecil India. 

Belanja RM35,000 Bantu Penduduk PKPD

 

DUNGUN - PAS Dewan Undangan Negeri (DUN) Rantau Abang  telah membelanjakan sebanyak RM35, 000 untuk membantu menampung keperluan seharian penduduk yang terlibat dengan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) di Mukim Sura.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...