19 Julai 2014

PAS Akan Serah Sendiri Semua Kutipan Sumbangan Kepada Umat Islam Di GazaKUALA TERENGGANU – Atas dasar semangat Islam dan semangat ukhuwah Islamiah maka pihak Badan Perhubungan PAS Negeri Terengganu telah pun melancarkan ‘Tabung Kemanusiaan Gaza’.Pengarah Jabatan Penegrangan PAS Terengganu, Ustaz Wan Sukairi Wan Abdullah berkata, PAS prihatin atas apa yang berlaku kepada umat Islam di gaza.

16 Julai 2014

Pengangkutan Awam ‘Terkubur’; Kerajaan Gagal Sedia Kemudahan Untuk RakyatDUNGUN – Dengan pelbagai pendekatan yang diperkenalkan oleh pihak kerajaan memudahkan keperluan rakyat, penduduk dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) Bukit Besi seolah-olah dianak tirikan.

Pengarah Majlis Tindakan DUN Bukit Besi, Haji Ghazali Sulaiman berkata, sudah hampir sedekad rakyat terpaksa mengambil risiko kerana bergantung kepada ‘kereta dan van sapu’ kerana perkhidmatan pengangkutan awam ke bandar Dungun dihentikan.

15 Julai 2014

Khairunnisa’ Aktif Bantu Masyarakat
MARANG – Pertubuhan Khairunnisa’ (Isteri wakil rakyat dan bekas wakil rakyat PAS Terengganu) merancang pelbagai program untuk turun, mendekati dan membantu masyarakat.


Menurut Pengerusinya, Tuan Roslina Tuan Sulaiman [Gambar kanan] , Khairunnisa’ bergerak sepanjang tahun dan di seluruh negeri Terengganu, memberikan khidmat kepada pelbagai golongan.

13 Julai 2014

Bajet RM2 bilion, Zakat RM90 juta Tapi Fakir Miskin Masih RamaiDUNGUN – Jumlah fakir dan miskin di kalangan rakyat sepatutnya semakin berkurangan, malah tidak mustahil dihapuskan sama sekali dengan bajet dan kutipan zakat yang begitu banyak.


Pesuruhjaya PAS Terengganu Ustaz Satiful Bahri Mamat berkata, kerajaan negeri Terengganu meluluskan bajet tahunan sebanyak lebih RM2 bilion selain kutipan zakat mencecah RM90 juta setahun juta setahun.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...