12 Mac 2020

Ahli Parlimen Yang Dipilih Harus Jujur Dan Telus

Badan Perhubungan PAS Negeri Sarawak mengucapkan tahniah kepada pelantikan Ahli Parlimen PAS sebagai Menteri Persekutuan serta Timbalan Menteri yang baru dalam Kabinet Perikatan Nasional (PN) di bawah kepimpinan Tan Sri Muhyiddin Yassin, Perdana Menteri Malaysia ke-8.

11 Mac 2020

Syukur, PAS Sertai Kabinet

Oleh: Pyang Mamat

KEMAMAN – Parti Islam SeMalaysia (PAS) telah menyertai kabinet Malaysia yang baharu setelah perletakkan jawatan Perdana Menteri ke-7 Dato’ Seri Tun Dr. Mahathir Mohamad dan dengan sendirinya kabinet beliau turut terbubar.

Naib Yang Di-Pertua PAS Kawasan Kemaman Ustaz Haji Hazri Jusoh menzahirkan rasa syukur beliau dengan perkembangan terbaru politik negara ini.


Azam Tunaikan Amanah Demi Ummah

Sebagai mana yang telah diumumkan oleh YAB Perdana Menteri, Tan Sri Muhyiddin Yassin petang semalam, dengan limpah perkenan KDYMM SPB YDP Agong, Jemaah Menteri telah dilantik seperti ditentukan oleh Perlembagaan.
Ini adalah Kerajaan Perikatan Nasional.

10 Mac 2020

Bangga Anak Terengganu Jadi Menteri

KUALA TERENGGANU  – Badan Perhubungan PAS Negeri dan seluruh ahli PAS Terengganu mengucapkan tahniah dan bangga dengan pelantikan anak Terengganu menjadi Menteri dan Timbalan.
Pesuruhjayanya Dato’ Ustaz Husain Awang turut  mengucapkan syukur buat seluruh Jemaah Menteri Malaysia 2020 yang diumumkan Perdana Menteri, YAB Tan Sri Muhyiddin Yasin petang tadi.

09 Mac 2020

Tarbiyyah, Al Quran DNA Pemuda PAS

Oleh : Izzat Al Qushairi

SETIU - Tarbiyyah dan al-Quran adalah dua elemen penting yang menjadi DNA kepada pemuda PAS dan perlu dipertahan serta diamalkan setiap masa.

Ketua Dewan Pemuda PAS Malaysia (DPPM),  Ir Khairil Nizam Khiruddin berkata, aktiviti tersebut perlu dihidupkan untuk memastikan usaha mencorakkan pemuda Ansorullah terus menjadi realiti sebagai produk masa depan perjuangan Islam di negara ini.


Masyarakat Tiong Hwa Tidak Ditindas

Oleh : Adli Mohamad
DUNGUN – Tidak pernah berlaku penindasan sepanjang pemerintahan PAS di Negeri Terengganu terhadap kaum Tiong Hwa dan kaum yang lain.
Timbalan Pesuruhjaya PAS Terengganu, Ustaz Satiful Bahri Mamat dasar Islam yang diamalkan, sebaliknya adil untuk semua.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...