12 Mac 2022

Warga Felda 'Beralih Angin' Kepada Perikatan Nasional (PN)


Oleh : Rohayati Ripin

KUALA TERENGGANU - Warga Felda di seluruh Negeri Johor beralih angin kepada parti Perikatan Nasional (PN) pada pilihan Raya Negeri (PRN) kali ini.

11 Mac 2022

Pilih Calon Beraspirasi Islam dan Memahami Bangsa Johor


MERSING - Para pengundi Pilihan Raya Umum (PRU) Negeri Johor, diseru untuk keluar mengundi dan memilih calon yang membawa aspirasi Islam dan memahami identiti bangsa Johor. 

Rusia Tidak Mempunyai Rancangan Untuk Newujudkan Gencatan Senjata


Rusia tidak bercadang untuk mengadakan gencatan senjata dan mendesak supaya Ukraine menyerah diri.

Johor Gelombang Pertama PN


SEKIJANG - Semua pengundi Pilihan Raya Negeri (PRN) Johor digesa mengundi Perikatan Nasional (PN) sekaligus  memula dan menggerakkan gelombangnya ke seluruh negara.

Tugas Ikut kemampuan

 


Oleh : WR Fatimah Din

SEKIJANG – Setiap anggota jentera yang menjalankan tugas di lapangan agar membuat persediaan untuk hadapi pilihanraya mengikut kemampuan dan kepakaran masing-masing.

400 Bekas Bubur Lambuk Air Tangan ‘Orang Ganu’ Untuk Peneroka Felda Nitar 1


MERSING – Sebanyak 400 bekas bubur lambuk air tangan ‘orang Ganu’, muslimat Dewan Undangan Negeri (DUN) Rantau Abang telah diagihkan kepada peneroka Felda Nitar 1.

10 Mac 2022

Dr. Sam Ucap Terima Kasih Kepada Petugas Terengganu


SEKIJANG - Naib Presiden PAS,  Dato’ Seri Dr. Ahmad Samsuri Mokhtar mengucapkan terima kasih kepada semua jentera petugas PAS Terengganu yang membantu Pilihan Raya Umum (PRU) Negeri Johor.

Rusia Bersedia Untuk Menawan Kyiv


Ukraine pada hari Rabu berkata tentera Rusia dan angkatan tentera sedang bersedia untuk merampas ibu kota Kyiv .

Cikgu Lan Berpolitik Untuk Kebajikan Rakyat


MERSING - Calon Perikatan Nasional (PN) N33 Tenggaroh, Cikgu Roslan Nikmat  melibatkan diri dengan politik semata-mata untuk menjaga kebajikan rakyat sebagai bekalan di akhirat nanti.

Perang Ukraine Mendedahkan Wajah Sebenar


Perang ng yang sedang berlaku hari ini laksana batu besar yang dihempap ke dalam lubuk yang tenang dan disangkanya tiada buaya. Tiba-tiba hasil percikan airnya mendongakkan kepala negara yang berslogankan demokrasi suara rakyat menjadi tuhan hanyalah suatu penipuan dan kesesatan. 

09 Mac 2022

PAS, Khidmat Malaysia Bantu Agih Air

 


BESUT - PAS Hulu Besut bersama Khidmat Malaysia telah mengagihkan air bersih kepada lebih 120 keluarga yang terputus bekalan akibat banjir baru-baru ini.

Anak Muda Mahu Pemimpin Bertanggungjawab, Senang Dihubungi


Oleh : WR Fatimah Din

SEKIJANG - Pilihan Raya Umum (PRU) Ke-15 negeri Johor kali ini menegaskan, anak muda mahukan pemimpin yang bertanggungjawab dan senang untuk dihubungi.

08 Mac 2022

21 Juta Rakyat Yaman Memerlukan Bantuan, Separuh Adalah Kanak-Kanak


Hampir 21 juta orang di Yaman yang dilanda perang, atau 70 peratus daripada jumlah penduduk, memerlukan bantuan kemanusiaan yang menyelamatkan nyawa, kata Tabung Kanak-Kanak Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu dalam catatan Twitter pada Isnin.

142 Penternak Akuakultur Terkesan Banjir Akan Diberi Bantuan

 


KUALA TERENGGANU – Kerajaan PAS Terengganu akan menyalurkan bantuan kepada 142 penternak akuakultur seluruh negeri yang terkesan banjir baru-baru ini.

07 Mac 2022

Pengundi Tenggaroh Sokong Melayu Islam


MERSING - Rata-rata pengundi DUN Tenggaroh mahukan wakil rakyat  Melayu Islam yang akan  membawa suara mereka di Dewan Undangan Negeri (DUN) Johor.

Cikgu Mala Layak Dipilih Jadi Wakil Rakyat


Oleh: WR Fatimah Din

SEKIJANG - Calon perikatan Nasional DUN Kemelah, Normala Sudirman  layak dipilih sebagai wakil rakyat di kawasan tersebut. 

06 Mac 2022

Anak Muda Harus Ambil Pengalaman Siasah


Oleh : WR Sarah

MERSING - Anak-anak muda hari ini  seharusnya mencari pengalaman bertugas pada Pilihan Raya Umum (PRU) Negeri Johor bagi mendapatkan kemahiran kerja-kerja siasah.

Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...