12 Julai 2014

Kunjungan Kasih’ Ketua Muslimat Pusat


KUALA TERENGGANU – Ziarah dalam konteks ‘Negara Berkebajikan’ adalah menjadi satu kemestian, apatah lagi dalan bulan ‘Ramadhan’ yang penuh dengan barakah.


Menurut Ketua Dewan Muslimat PAS Pusat, YB Siti Zailah Mohd Yusoff, sebagai sebuah parti dan gerakan Islam, amalan berkunjungan dan ziarah merupakan amalan yang berterusan dikalangan para anggotanya.

11 Julai 2014

Kalau Kita Tak Membantu, Siapa Lagi?

KUALA TERENGGANU – Ramadhan bulan untuk Kita membuat kebajikan, salah satu yang dituntut adalah ialah sedekahlah, memberikan bantuan kepada yang memerlukan dalam bentuk apa sekali pun.


Pihak Majlis Tindakan Dewan Undangan Negeri (MTD) Wakaf Mempelam sekali lagi, sebagaimana tahun-tahun sebelumnya, menganjurkan ‘iftar jamaie’.

10 Julai 2014

Rusuhan Pilihanraya 2008 Adalah Tindakan Membersihkan Demokrasi

Dewan Pemuda PAS Malaysia menyatakan kebersamaan sayap itu bersama dengan mereka yang dituduh dalam kes rusuhan pada pilihanraya kali ke-12 pada tahun 2008.Timbalan Ketuanya Ustaz Muhammad Khalil Abdul Hadi berkata, kes itu sudah menjadi satu kes politik yang sepatutnya sudah diselesaikan.

09 Julai 2014

Surau dan Masjid ‘Wadah’ Perkongsian Kasih SayangKUALA NERUS – Program Jalinan Kasih Cakna Ramadhan 1435 H bagi kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Tepoh merupakan program perkongsian kasih sayang antara ahli masyarakat khususnya di kalangan yang ‘memerlukan’.


Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Tepoh Ustaz Hishamuddin Abd Karim menganggarkan tidak kurang 20 orang fakir miskin akan menerima bantuan dari setiap kampung sepanjang bulan Ramadhan ini.

07 Julai 2014

Ahmad Razif Jangan Ikut Ahmad Said
SETIU – PAS memberi ingatan kepada Menteri Besar Dato’ Ahmad Razif Abd Rahman supaya berlaku adil dalam pemberian bantuan kepada rakyat.Pengerusi Lujnah Kebajikan PAS Terengganu Dr. Azman Ibrahim berkata, PAS hargai tindakan kerajaan menaikkan kadar bantuan hari raya dari RM300 kepada RM400.

06 Julai 2014

Ambil Berat Tentang Syariat
 
KEMAMAN – Pihak berkuasa Jabatan Hal Ehwal Agama Terengganu, pihak berkuasa tempatan serta orang ramai diminta prihatin dan mengambil berat soal umat Islam yang melanggar syariat dan tidak berpuasa di bulan Ramadhan.


Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Chukai, Haji Hanafiah Mat berkata masih ada orang Melayu Islam yang tidak memandang berat perintah Allah dan melanggar rukun Islam.

Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

  Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...