20 Mac 2020

Khutbah Jumaat 20 Mac 2020


Ikut Saranan Kerajaan Kekal Di Rumah

Oleh : Adli Mohamad
DUNGUN- Semua pihak harus memandang serius perkara disarankan kerajaan supaya kekal berada di rumah serta menghadkan pergerakan agar Corona Virus (Covid 19) tidak terus menular dan menjadi lebih parah.

19 Mac 2020

Covid-19; Ketentuan Dibenci Seluruh Dunia

Oleh : Adli Mohamad

KUALA TERENGGANU- Penyakit Corona Virus (Covid 19) merupakan suatu ketentuan daripada Allah yang sangat menakutkan serta dibenci seluruh penduduk dunia kini.


18 Mac 2020

Pemimpin Perlu Terbuka Menerima Nasihat

Oleh : Adli Mohamad

KUALA TERENGGANU - PAS berpendirian bahawa diantara tanda kesempurnaan sesebuah negara Islam ialah  apabila pemimpin terbuka untuk menerima nasihat.


17 Mac 2020

Kawalan Pergerakan Beri Kesan Kepada Warga Felda.

Perintah Kawalan Pergerakan, mulai 18 Mac 2020 hingga 31 Mac 2020, di seluruh negara sudah tentu memberi kesan warga Felda khasnya  yang bergantung kepada perkerjaan Kilang Sawit.


Covid-19 Dan Keimanan Kita

Saya ingin berkongsi beberapa persoalan dengan anda berkenaan ujian yang melanda bukan sahaja Malaysia, malahan dunia juga. Isu ‘lockdown’, isu solat Jemaah, solat Jumaat, perhimpunan awam, fatwa-fatwa, jemaah tabligh, pengorbanan kakitangan hospital, keputusan kerajaan dan paling utama ialah di mana kedudukan kita dalam membicarakan persoalan ini.

15 Mac 2020

Harapan Baharu Satu Juta Penanam Kelapa Sawit

BESUT - Pelantikan Ahli Jawatankuasa Kerja PAS Dato' Dr. Mohd Khairuddin Aman Razali sebagai Menteri Perusahaan dan Komoditi, memberi harapan baharu kepada sejuta  penanam kelapa sawit di seluruh negara.

Wanita Berjiwa Kental Sentiasa Mendepani Cabaran

  Oleh : Aqilah Mohd Jafri / Gambar : Hajar Kamarudin  MARANG - Wanita berjiwa kental dengan semangat perjuangan dalam mendepani cabaran sej...