09 April 2022

Peguam Jenayah Berhijab Pertama Anggotai QC


Peguam jenayah berhijab pertama di United Kingdom (UK), Sultana Tafadar, menjadi pemakai tudung pertama dari dilantik sebagai anggota 'Queen Council' (QC).

08 April 2022

Bukan Ambil Alih Tugas Lelaki


KUALA TERENGGANU - Dasar Wanita Terengganu yang akan dilancarkan tidak lama lagi bukan bertujuan  mengambil alih tugas dan peranan lelaki tetapi sebaliknya untuk memperkasakan wanita di negeri itu. 

07 April 2022

Garis Panduan Hiburan Yang Jelas Dan Nyata


Ketegasan kerajaan PAS negeri Terengganu berhubung soal pelaksanaan syariat dibuktikan dengan isu penganjuran acara hiburan yang diberi jolokan sebagai ‘Pesta Dangdut’, di sebuah hotel di bandar raya Kuala
 Terengganu, pada 25 Mac lalu.

Generasi Tauhid Penyambung Pahala


Oleh : Sofeah Ali

KUALA NERUS - Setiap keluarga mestilah bercita-cita untuk melahirkan anak-anak yang menjadi generasi tauhid agar mereka dapat menyambung pahala untuk kedua ibubapa.

05 April 2022

PAS Kuala Nerus Terima Sumbangan Arwah 'Kailo'

 


KUALA TERENGGANU - PAS Kawasan Kuala Nerus menerima sumbangan wang tunai berjumlah RM17,000 daripada waris Almarhum Mohd Khairul Nizam Abdullah atau lebih dikenali sebagai Kailo.

Ramadan: Tetamu Allah Yang Ditarbiyah


 Setiap orang yang beriman sangat bergembira kerana dapat bersama dalam bulan Ramadan, sehingga banyak masjid diimarahkan. Di samping itu, dapat menunaikan ibadat puasa yang diwajibkan dengan janji pahala yang sangat besar sehingga berlipat gandanya terserah kepada Allah SWT. 

04 April 2022

Umno Tidak Sedar Diri


DUNGUN - Sikap Umno yang memperlekehkan Parti Islam Se-Malaysia(PAS)  tiada projek mega dilaksanakan  ketika menjadi kerajaan sekarang seolah-olah parti itu tidak sedar diri.

Wanita Berjiwa Kental Sentiasa Mendepani Cabaran

  Oleh : Aqilah Mohd Jafri / Gambar : Hajar Kamarudin  MARANG - Wanita berjiwa kental dengan semangat perjuangan dalam mendepani cabaran sej...