15 April 2019

Pesta Sukan PASTI Terengganu : Marang Menang Besar

Oleh  : Aziz Hambali

BESUT, 14 April - Kontinjen PASTI Kawasan Marang merangkul juara keseluruhan Pesta Sukan PASTI peringkat negeri Terengganu 2019 selepas mencatat kemenangan bergaya 2-0 menewaskan pasukan PASTI Kawasan Kuala Terengganu bagi acara bola sepak, semalam.

Pada aksi yang berlangsung di Padang Astaka Jerteh, Besut itu, kontinjen PASTI Marang juga membolot kesemua anugerah yang dipertandingkan dengan merangkul juara acara Bola Jaring dan juga Pembarisan Terbaik.

PRK Rantau : Rakyat Terus Tunjukkan Protes!

Oleh : Hidayah Azlin

SETIU – Kemenangan Tok Mat mengekalkan kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN) Rantau  dalam Pilihan Raya Kecil (PRK) menunjukkan protes rakyat secara terbuka terhadap prestasi Kerajaan PH.

Ahli Jawatankuasa PAS Pusat, Dr Azman Ibrahim berkata walau di manapun PRK, majoriti pengundi akan mengambil kira prestasi semasa Kerajaan Pusat yang sedang memerintah sebelum mereka membuat pilihan.

Tahfiz Al-Qur'an Bukan Hanya Sekadar Di Pinggiran

Oleh  : Adli Mohamad.

KUALA TERENGGANU - Pada hari ini dilihat pengajian pondok termasuk pusat tahfiz Al-Qur'an bukan hanya sekadar di pinggiran bahkan telah dimartabat dan diperkasakan didalam pendidikan perdana.

Timbalan Pesuruhjaya PAS Negeri Terengganu, Ustaz Satiful Bahri Mamat berkata, dengan keadaan positif demikian maka ianya perlu kepada usaha yang berterusan.

Pusatkan Pentadbiran Industri Petroleum Di Terenggganu

Tadi (petang semalam)  ketika program Bicara Darul Iman bersama YABhg Tun Daim Zainuddin, Pengerusi Majlis Penasihat Negara yang membicarakan tajuk Ekonomi Bumiputera:

Agenda Nasional saya sempat beri pandangan bahawa Terengganu sudah terlalu lama menjadi pemerhati dalam industri Petroleum dan tidak aktif penyertaannya dalam perbekalan dan perkhidmatan kepada industri.

Melayu Mudah Lupa Bersama PH

Terdedah kini bahawa Melayu yang menyertai Pakatan Harapan (PH) ialah Melayu yang mudah lupa, khususnya para pemimpinnya juga mudah lupa.