13 Mei 2023

Bangkit Semangat Anak Muda Dalam Himpunan Teguh Pertahan

 


KUALA TERENGGANU - Himpunan Teguh Pertahan membangkitkan semangat anak-anak muda pertahankan kedaulatan negeri dan kerajaan yang ada pada hari ini.

12 Mei 2023

HTP Besut PRA PRN : Mempertahankan PAS Sebagai Kerajaan Negeri


 Oleh: Dr Riduan Mohamad Nor.


Daerah ini kepongahan warganya memang menjadi bualan masyarakat luar, terpisah sub budaya daripada arus perdana Terengganu dan dalam kelasnya yang tersendiri. Daerah agrarian yang dahulunya mempunyai kerajaan dan istana yang terletak di Kampong Raja Besut, kadang mengundang canda masyarakat luar dengan menggelarkan daerah ini sebagai "Republik Besut". Tiada dokumen sejarah yang mengesahkan daerah ini asalnya milik Kelantan yang terlepas kepada Terengganu akibat kekalahan judi laga  ayam. Ianya menjadi labunan pembual kedai kopi dalam kepulan aroma asap kopi dengan deraian ketawa!.

11 Mei 2023

Hari ini, Lima Tahun PAS Mentadbir Negeri Terengganu


 Hari ini 11hb Mei, 2023, adalah hari yang istimewa kerana pada hari ini genap lima tahun pemerintahan PAS di negeri Terengganu, setelah menang pada pilihan raya umum (PRU) kali ke 14 lalu. 

10 Mei 2023

PAS Terengganu Sudah Bersedia Hadapi PRN


Parti Islam Se-Malaysia (PAS) sudah bersedia sepenuhnya untuk menyertai pilihan raya negeri dengan pelancaran 10 manifesto PAS Terengganu secara berperingkat, bermula minggu lalu.

Wanita Berjiwa Kental Sentiasa Mendepani Cabaran

  Oleh : Aqilah Mohd Jafri / Gambar : Hajar Kamarudin  MARANG - Wanita berjiwa kental dengan semangat perjuangan dalam mendepani cabaran sej...