19 Mei 2012

Umno-BN Tidak Mampu Mengikat Hati Rakyat

SETIU – Umno dan Barisan Nasional (BN) bukanlah sebuah parti pilihan kerana tidak lagi mampu mengumpulkan sokongan dan mengikat hati rakyat melainkan dengan tarikan kebendaan dan pemberian wang.

Menurut Naib Yang DiPertua PAS Setiu, Dr Azman Ibrahim, Presiden Umno Dato’ Seri Najib Razak  kononnya berbangga dengan penyertaan ramai pada perhimpunan sambutan ulang tahun ke-66 Umno yang diadakan di stadium Bukit Jalil baru-baru ini.

18 Mei 2012

Pak Samad Sifatkan Kerajaan sedang takut ‘luar biasa’


KUALA TERENGGANU – Naib Presiden PAS YB Salehuddin Ayob berkata psebenarnya perhimpunan aman boleh di jelmakan di mana-mana sahaja dinegara ini sekiranya tidak ada provokasi oleh pihak tertentu.

Menurutnya, ribuan malah puluhan roibu rakyat hadir mendengar ceramah pimpinan PAS di mana-mana sahaj pada maskini berjalan dengan begitu baik tanpa sebarang perkara yang tidak diingin.

17 Mei 2012

Sambutan Hari Guru Tidak Lagi Meriah?


KUALA TERENGGANU – Begitulah keluhan yang diluahkan seorang guru sebuah sekolah menengah kebangsaaan apabila ditemui semalam 16 Mei dan ditanya, bagaimanakah sambutan Hari Guru yang dianjurkan di sekolahnya pada tahun ini.

Sambutan hanya diadakan secara sederhana dan ‘ala-kadar’ sahaja yang dibuat memandangkan tidak ada peruntukan yang disediakan oleh pihak Jabatan.

16 Mei 2012

Mat Zan Kecewa Layanan Buruk PBSNT


KUALA TERENGGANU -  Bekas Ketua Jurulatih pasukan bolasepak negeri Terengganu yang diminta meletakkan jawatan, Mat Zan Mat Aris kesal dengan layanan buruk yang diterimanya oleh Persatuan Bola Sepak Negeri Terengganu (PBSNT).

Bliau menuntut pihak PBSNT agar dapat membayar pampasan yang sewajarnya kerana ‘memecat’ beliau memandangkan katanya, kontrak beliau sebagai jurulatih hanya akan tamat pada November depan.

Monumen-monumen ‘Salah Urus’ Kerajaan Umno-BN Terengganu Siri 1; Binjai Souq


KEMAMAN – Umno dan Barisan Nasional (BN) Terengganu banyak menyimpan khazanah bangunan-bangunan yang menjadi ‘monumen’ menunjukkan berlakunya salah urus tadbir dalam kerajaan yang diterajuinya sejak mengambil alih pemerintahan dari kerajaan PAS pada tahun 2004.

Ada bangunan yang sekiranya dilihat dengan mata kasar, seperti ia telah siap pembinaannya, tetapi bangunan tersebut masih tidak digunakan.

13 Mei 2012

Umno Seleweng Harta Rakyat; Guna Bas Kerajaan Angkut Peserta Himpunan


KUALA TERENGGANU - Umno negeri Terengganu telah menyalahgunakan berpuluh-puluh kenderaan kerajaan negeri Terengganu bagi mengangkut para peserta ke program sambutan ulangtahun 66 tahun penubuhan parti itu semalam di ibu negara Kuala Lumpur.

Ahli Jawatankauasa Badan Perhubungan PAS Negeri Terengganu, Dr AzmanIbrahim kesal dengan tindakan parti itu yang sewenang-wenangnya menggunakan harta rakyat seolah-olah harta tersebut milik Umno.

Mangsa Kebakaran Terima Sumbangan

  DUNGUN - Mangsa kebakaran yang berlaku di Jongok Batu pada dua minggu lepas menerima sumbangan PAS Dungun menerusi Lajnah Kebajikan dan Ke...