04 Februari 2023

Hamas Sudah Sedia Jadi 'Pedang Dan Perisai'


Pergerakan Hamas memberi amaran kepada Israel, mereka akan menjadi 'pedang dan perisai' kepada seluruh rakyat Palestin jika serangan terhadap rakyat Palestin di Tebing Barat dan Gaza berterusan.

Kes kanser di UK mencecah 500,000 menjelang 2040


Bilangan kes kanser di UK dijangka mencecah lebih 500,000 menjelang 2040, menurut analisis Cancer Research UK pada hari Jumaat.

Madani Mengikut Tabii


Rakyat berada dalam kebingungan apabila menerima satu tema baharu yang dimasukkan perkataan ‘madani’ melalui satu ceramah di Putrajaya yang dapat dikuasainya secara luar tabii, bertajuk ‘Membangun Negara Madani – Visi dan Kerangka Dasar Reformasi’.

03 Februari 2023

Beri Tanah Tingkat Keyakinan Rakyat


KUALA TERENGGANU - Kerajaan PAS berjaya meningkatkan keyakinan bahawa semua rakyat berhak mendapat keadilan dengan pelaksanaan manifesto, memberi tanah kepada mereka yang layak.

PAS Mahu Letakkan Islam Di Persada Dunia


DUNGUN - PAS sebagai parti politik utama negara yang juga sebuah gerakan  Islam ingin untuk meletakkan Islam di persada dunia.

02 Februari 2023

AS Desak PA Terima Rancangan Kekang Kumpulan Bersenjata Palestin

 

Kumpulan bersenjata pejuang Palestin muncul di Tebing Barat, 

Diplomat tertinggi Amerika Syarikat, Antony Blinken, telah memberi tekanan kepada Presiden Pihak Berkuasa Palestin (PA) untuk mengekang kumpulan bersenjata Palestin yang baru muncul di Tebing Barat. 

DHPP Dapat 30 Ahli Baru

 


KUALA TERENGGANU – Dewan Himpunan Pendokong PAS (DHPP) Negeri Terengganu menerima permohonan 30 orang ahli baharu daripada kaum Tionghua.

01 Februari 2023

Program 'JURRUH' Latih Remaja Berkelakuan Baik


 Oleh :Fatimah Din/ Gambar: Aslam Wira 

MARANG - Program 'JURRUH' anjuran Pemuda PAS dan Ameerah mendidik para remaja menjadi 'berjurus', berbudi bahasa dan bersungguh-sungguh dalam memperjuangkan agama. 

31 Januari 2023

Netanyahu Permudahkan Warga Israel Miliki Senjata


Netanyahu telah mengumumkan rancangan untuk memudahkan warga Israel mendapatkan senjata api di tengah-tengah keganasan yang semakin meningkat di wilayah Palestin yang diduduki.

Keputusan Bantahan Awal Petisyen Pilihanraya 12 Februari ini


KUALA TERENGGANU : Keputusan bantahan awal dua Petisyen Pilihanraya UMNO Terengganu akan diketahui pada 12 Februari ini masing-masing di Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu dan melalui sidang video aplikasi Zoom.

30 Januari 2023

Hanya Undang-undang Islam Ubat Penyakit Umat


DUNGUN - Hanya undang-undang Islam ubat paling mujarab untuk mengubati penyakit umat yang membarah dalam masyarakat.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...