27 Jun 2020

Calon Muafakat Nasional Dijangka Menang DUN Chini


Oleh : RR

PEKAN - Orang ramai  dan para pengundi dalam Kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Chini  menjangkakan calon Muafakat Nasional, Mohd Sharim Md Zain, 41, dijangka akan menang dalam saingan Pilihanraya Kecil (PRK) itu.

N23 Chini; Kempen PRK Perlukan Norma BaharuOleh : Azizah Mahmood

Sepertimana kebiasaan, Kelab Aktivis Media Inspirasi (KAMI) menyantuni pengundi setiap kali berlakunya Pilihan Raya Kecil (PRK) bagi mendapatkan respon, pandangan dan pendapat rakyat, memilih wakil rakyat yang baru.

82 Peserta RTB ‘Terkilan’ Dapat Balik Tanah


DUNGUN – Seramai 82 orang peserta Rancangan Tanah Berkelompok(RTB) terkilan di DUN Rantau Abang menerima kembali tanah yang dirampas ketika Barisan Nasional mengambil alih Kerajaan Negeri Terengganu pada tahun 2004.

Pengundi Felda Chini Harap Wakil Rakyat Tingkatkan Khidmat PerbankanOleh : DMS

PEKAN - Pengundi Pilihan Raya Kecil (PRK) N23 Chini berharap, wakil rakyat yang akan mewakili suara mereka nanti dapat memainkan peranan terhadap isu keperluan sebuah bank bagi memudahkan urusan mereka.

22 Jun 2020

Banteras PATI: Bersama Cegah Mudarat


Parti Islam Se-Malaysia (PAS) berpendirian operasi menjejak pendatang asing tanpa izin (PATI) dan menghantar pulang mereka ke negara asal dilihat dapat menyelesaikan banyak masalah dalam negara. Walaupun langkah ini dipergiatkan oleh kerajaan berikutan mengawal penularan COVID-19, namun ia hendaklah dilaksanakan hingga mencapai matlamat yang lebih menyeluruh.

Pencaplokan Tebing Barat Akan Melonjak 'Konflik Besar'Raja Jordan,  King Hussein telah memberi peringatan akan ‘konflik besar’ akan berlaku sekiranya Israel meneruskan rancangan ‘aneksasi’ atau pencaplokan, untuk mengambil alih pentadbiran Tebing Barat yang diduduki secara haram sebelum ini.

21 Jun 2020

Muslimat Bersedia Pertahan Kemenangan


KUALA TERENGGANU – Muslimat PAS Terengganu bersedia untuk mempertahankan kemenangan kerajaan yang memerintah negeri pada hari ini.

500 Lemang PKPP DiedarkanOleh: Pyang Mamat

KEMAMAN - Sebanyak 500 batang lemang telah berjaya diedarkan ke setiap rumah di Kampung Padang Kubu akibat tertangguh kerana pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) bagi mencegah Covid-19 baru-baru ini.

Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

  Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...