17 Januari 2015

PAS Hulu Besut Perlu Sumbangan Untuk Bina Semula Kehidupan Mangsa Banjir

Screenshot (559)BESUT – PAS telah mengambil inisiatif membantu mangsa banjir dengan mengagihkan keperluan hidup seharian dan membina semula rumah mereka yang musnah oleh musibah itu baru-baru ini.
Pengerusi Majlis Tindakan Dewan Undangan Negeri (MTD) Hulu Besut Sahalahuddin Jaafar berkata, sebuah rumah baru akan dibina di Kampung Sungai Lah dan sekurang-kurangnya dua buah rumah di kampung La perlu kepada pembaikian.


15 Januari 2015

Muslimat Anjur ‘Flash-Mob’ Bantah Kejadian Memalukan Artis Korea dan Wanita Muslim


IMG_20150112_111403KUALA TERENGGANU – Dewan Muslimat PAS Negeri Terengganu akan mengadakan ‘flash mob’ bagi menunjukkan bantahan dan kekesalan terhadap beberapa kejadian yang memalukan melibatkan kerajaan Malaysia dan wanita muslim dengan artis dari Korea.
Ketua Penerangannya, Puan Maznah Muftahuddin berkata, ‘himpunan kilat’ itu akan diadakan di Jalan Sultan Omar Kuala Terengganu bermula jam 3.00 petang, Khamis (hari ini) 15 Januari.

12 Januari 2015

Tiada Kemudahan Rekreasi Punca Anak Muda Pulau Redang Tagih ‘Pil Kuda’

Screenshot (549)KUALA TERENGGANU – Tiada kemudahan rekreasi bagi orang-orang muda di Kampung Baharu Pulau Redang adalah faktor yang menyumbang kepada peningkatan jumlah golongan tersebut terbabit dengan aktiviti tidak sihat, termasuk meminum arak dan menagih pil kuda.
Bahkan menurut seorang pekerja rencam yang mahu dikenali sebagai ‘Mamat’ mendakwa, ramai budak-budak sekolah turut terlibat dengan kegiatan tidak bermoral itu.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...