01 April 2022

Selarikan Fokus Martabat Bahasa Melayu


KUALA TERENGGANU - Pemerkasaan Bahasa Melayu di peringkat antarabangsa perlu diselarikan di peringkat nasional dengan menekankan penggunaan Bahasa Melayu di peringkat pendidikan tinggi, menggantikan Bahasa Inggeris sebagai bahasa utama. 

30 Ahli Parlimen Tunisia Dipanggi Oleh Unit Anti Keganasan : Ghannouchi

 


Lebih 30 ahli parlimen telah dipanggil oleh unit anti-keganasan Tunisia, kata speaker parlimen negara itu pada Khamis.

Pembuat Kenderaan Perisai Turki Melihat Pertumbuhan Eksport BesarPengeluar kenderaan berperisai Turki, Katmerciler telah meningkatkan prestasi eksportnya dengan penambahan kenderaan tentera berperisai.

PASTI Merimbun Dengan Saribu Pesona


Oleh: Dr Riduan Mohamad Nor.

Minggu ini PASTI Terengganu meraikan kejayaan mereka dalam Pertandingan e- Alam Ria PASTI Kebangsaan , menjadi johan keseluruhan serta menjulang tropi kejayaan bagi negeri ini adalah satu yang membanggakan. Tahniah kepada tim pengurusan PASTI negeri Terengganu yang dikemudi oleh Cikgu Mohd Syamri Abd Razak .

31 Mac 2022

Iman Dan Integriti


Semua kalangan menegaskan betapa pentingnya integriti menjadi suatu konsep yang sangat penting dalam memimpin dan mengurus, khususnya dalam aspek politik yang paling mencabar.

30 Mac 2022

Warga Darul Iman Diseru Bersama Tingkat Hasil Pertanian


MARANG - Sektor pertanian kerajaan PAS Terengganu mengajak rakyat bersama-sama berganding bahu dan berkolaborasi meningkatkan hasil negeri negeri.

29 Mac 2022

Serangan Rusia Telah Membunuh 136 Kanak-kanak, mencederakan 200

 


Seramai 136 kanak-kanak setakat ini telah terbunuh dalam perang selama sebulan Rusia ke atas Ukraine, kata pegawai Ukraine pada hari Sabtu.

28 Mac 2022

Platform Kumpul Pahala


DUNGUN - PAS menyediakan platform kepada masyarakat untuk mengumpul pahala dengan 'asbab' memilih parti Islam itu dalam pilihan raya.

Tidak Gusar Undi 18


KUALA TERENGGANU - Ameerah Terengganu tidak gusar dengan undi 18 dan optimis PAS mampu pertahankan kemenangan dalam Pilihan Raya Umum (PRU15) berdasarkan sambutan anak muda terhadap pelbagai program kerajaan. 

27 Mac 2022

Hanya Negeri Terengganu Ada Bahagian Pelaksanaan SyariahKUALA TERENGGANU - Hanya Terengganu ada bahagian pelaksanaan syariah apabila pentadbiran negeri dibawah PAS menubuhkan Jawatankuasa (Exco) dengan nama tersebut.

Prinsip Perpaduan Umat Wajib Direruskan


Risalah Islam kepada seluruh manusia ialah petunjuk Allah SWT yang membawa rahmat ke seluruh alam. Tujuannya adalah bagi menyelamatkan manusia seramai mungkin, sama ada dengan menganut Islam tanpa paksaan ataupun menerima Islam memimpin tanpa menganut agamanya.

Wanita Berjiwa Kental Sentiasa Mendepani Cabaran

  Oleh : Aqilah Mohd Jafri / Gambar : Hajar Kamarudin  MARANG - Wanita berjiwa kental dengan semangat perjuangan dalam mendepani cabaran sej...