01 Jun 2013

Pasar Besar Kedai Payang; Ahmad Said Amal Dasar 'Bebal dan Angkuh'

http://buletinonline.net/images/stories/aberita21/wan%20sukairi.pngKUALA TERENGGANU - Menteri Besar Terengganu Dato' Seri Ahmad tidak mempedulikan hasrat rakyat dan terus 'berdegil' mahu meneruskan perancangan merobohkan Pasar Besar Kedai Payang tanpa menghiraukan bantahan dan teguran pelbagai pihak.

Setiausaha PAS Kuala Terengganu Ustaz Wan Sukairi Wan Abdullah memberi peringatan kepada Ahmad, PAS dan Pakatan Rakyat mendapat majoriti sokongan rakyat, walaupun Barisan Nasional mendapat lebihan dua kerusi dalam pilihanraya umum yang lalu.

31 Mei 2013

Teruskan Perjuangan Sehingga Keadilan DiTegakkan

http://buletinonline.net/images/stories/aberita21/Safwan.pngPengerusi Solidariti Mahasiswa malaysia, Safwan Anang menegaskan beliau duduk sekejap dalam penjara Sungai Buloh dan keluar, walau pun pada awalnya menolak untuk dijamin, adalah untuk meneruskan perjuangan sehingga keadilan ditegakkan.

Katanya, isu utama menjadi fokusnya sekarang adalah isu penipuan dalam pilihanraya selain memperjuangkan isu royalti minyak negeri Terengganu dan Kelantan.

30 Mei 2013

Solidariti NGO Terengganu Berhimpun Bersama Safwan Anang

http://buletinonline.net/images/stories/aberita21/solidariti%20NGO%20Terengganu.jpgKUALA TERENGGANU - Beberapa buah Badan Bukan Kerajaan (NGO) terdiri dari Sekretariat Royalti Terengganu atau ‘R’, Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM) dan Gabungan Anak Terengganu (Gate) mengadakan himpunan secara aman di hadapan Pasaraya Giant Terengganu.

Mereka berhimpun sebagai tanda solidariti serta kebersamaan rakyat Terengganu dan Malaysia yang prihatin kepada Pengerusi Solidariti Mahasiswa Malaysia (SMM) Safwan Anang dalam menuntut demokrasi yang bersih di negara ini.

29 Mei 2013

Apa Kecacatan Pasar Binjai? Berapa Kos Kontrak Baik Pulih?

http://buletinonline.net/images/stories/aberita21/pasar%20binjai1.jpgKEMAMAN - Menteri Besar Terenggau Dato' Seri Ahmad Said dan kerajaan Umno-BN Terengganu diminta menjelaskan, apakah yang dinyatakan sebagai 'Kecacatan Pasar Binjai' dan berapakan kos membaik pulih yang sedang dilaksanakan ke atas Pasar Binjai atau dikenali sebagai 'Binjai Souq' di mukim Binjai, dekat sini.

Ahli Dewan Undangan Negeri (Adun) Chukai YB Haji Hanafiah Mat  berkata, pada tahun 2010, pihaknya pernah meminta Pihak Majlis Perbandaran Kemaman (MPK) menjelaskan kepada orang ramai mengapa bangunan Pasar Binjai (Binjai Souq) masih belum digunakan walaupun dikatakan sudah siap sepenuhnya.

28 Mei 2013

Mantan Ketua Pemuda PAS Terengganu Selamat DiSemadikan

http://buletinonline.net/images/stories/aberita21/suasan%20pilu%20dua%20tok%20guru1.jpgKUALA TERENGGANU - Pengarah Kolej UniversitiDarul Quran Islamiah (KUDQI) Ustaz Mahmood Sulaiman yang meninggal dunia akibat  komplikasi buah pinggangnya dan sakit jantung telah selamat disemadikan selepas solat jenazahnya di imamkan oleh Presiden PAS Dato' Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang.

Antara pimpinan PAS yang hadir bersama 100 orang ahli jamaah di Masjid Muhamad Mengabang Tengah, Batu Burok selepas solat Asar, petang tadi adalah Ketua Dewan Ulama’ PAS Pusat, Dato’ Harun Taib, Setiausaha Agung PAS, Dato’ Mustafa Ali, Ahli Jawatankuasa Kerja PAS Pusat, Dato’ Abu Bakar Chik, Timbalan Ketua Dewan Ulama’ PAS Terengganu, Ustaz Abu Bakar Abdullah, Setiausaha PAS Terengganu, Yahaya Ali, Adun Batu Burok, Dr Syed Azman Syed Ahmad Nawawi dan Adun Tepoh, Ustaz Hishamuddin Abdul Karim.

Henti Beri Projek Kepada Kontraktor 'Suku Sakat'

http://buletinonline.net/images/stories/aberita21/Ku%20Duka.jpgJKR Tidak Wajar Dijadikan 'Kambing Hitam'
KUALA TERENGGANU
- Kerajaan Umno dan Barisan Nasional (BN) Terengganu diingatkan agar menghentikan segera amalan pemberian atau tender projek kepada kontraktor-kontraktor kroni dan 'suku sakat'.

Kerabat Diraja Terengganu, Tengku Sri Paduka Tengku Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Ismail Nasaruddin Shah berkata persoalan keruntuhan binaan bangunan di negeri Terengganu dapat dikurang dan dibendung, jika proses pemberian tender projek tersebut dilakukan dengan bersih, adil dan telus.

27 Mei 2013

Anak Janji Perubahan Generasi Kedua Felda Dua Tahun Sebelum PRU-14

http://buletinonline.net/images/stories/aberita21/naraza%20muda.jpgKUALA TERENGGANU - Ketua Penerangan Persatuan Anak-anak Peneroka Felda Kebangsaan (Anak) Naraza Muda berkata sokongan anak-anak muda generasi kedua Felda terhadap suatu perubahan amat memberangsangkan pada pilihanraya umum ke-13 yang lalu.

Menurutnya, keputusan PRU-13 lalu menunjukkan massih ada anak-anak Felda yang blum mendapat maklumat sebenarnya tentang isu-isu semasa yang berlaku terutamanya yang melibatkan Felda

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...