13 Jun 2020

Kuliah Dhuha Presiden PAS Kembali Dalam Masa Terdekat


Oleh : Aziz Hambali

MARANG, - Semua pencinta ilmu pasti ternanti-nanti 'Kuliah Dhuha Presiden PAS Dato' Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang yang berlangsung secara bersemuka di dalam masjid setiap minggu pada hari Jumaat.

12 Jun 2020

370 Solat Jumaat Di Masjid Jamek Tok Jiring


Oleh KAM

KUALA NERUS - Seramai 370 ahli Jemaah Masjid Jamek Tok Jiring menunaikan solat Jumaat yang dilaksanakan dengan kerjasama15 petugas Jabatan Amal Kuala Nerus dan Unit Amal Ma’ahad Tahfiz Wal-Tarbiyyah (MTT) Darul Iman.

Ameerah Bukan Sekadar Berpolitik


Oleh : Syazwana M.Zohir

KUALA TERENGGANU – Ameerah Negeri Terengganu membawa mesej bahawa Muslimat muda Parti Islam se-Malaysia (PAS) bukan satu badan politik semata-mata bahkan meliputi pelbagai aspek.

Pesanan Kepada Perantau Terengganu Pulang Semasa PKPP


Alhamdulillah bersyukur pada Allah SWT kerana pada hari ini 11 Jun 2020, negara kita telah pun melepasi beberapa tahap Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang telah ditetapkan oleh pihak kerajaan.

10 Jun 2020

Politik Berpandukan Hidayah Allah


Minda Presiden PAS

Firman Allah:

Bantuan Kepada 31 Buah Rumah Penduduk Dilanda RibutKUALA TERENGGANU – PAS Hulu Besut turun padang ‘mengambil cakna’ dan menyerahkan  bantuan awal kepada penduduk yang telah ditimpa bencana dalam di kawasan terbabit, pada 5 Jun lalu.

09 Jun 2020

Bekas Menteri Kesihatan, Dr. Dzul Mahu Tipu Siapa ?


Sudah lebih 100 hari peralihan kuasa pemerintahan negara telah bertukar tangan. Perasaan gembira jelas tergambar dengan sokong padu keseluruhan rakyat kecuali beberapa kerat penyokong PH sahaja, berdiri di belakang PM. Malah bukan hanya rakyat, tetapi juga pimpinan PH yang datang meletakkan senjata, menyerahkan diri kepada kerajaan, tidak mahu lagi hidup berpura-pura, konon untuk berjuang tapi entah apa-apa.

“Saya Ingatkan Kapal Terbang Jatuh....."


Oleh : Syazwana M.Zohir
Foto : Atika Hussin

BESUT – Seorang mangsa ribut di Hulu Besut menyangkakan dentuman kuat yang didengarinya berpunca daripada kapal terbang terhempas tetapi rupa-rupanya ia bunyi pokok yang tumbang dibadai ribut.

08 Jun 2020

Anda Adalah Anda


Oleh : MNA

Ada satu cerita dongeng dahulu kala. Kisah di negara Antah Berantah, seorang lelaki yang sentiasa mahu untung. Tak kira dengan siapa, mesti dia mahu menang. Dia berkerja sebagai pemanjat pokok kelapa.

Ribuan Warga Israel Berdemonstrasi Bantah Penguatkuasaan


Ribuan warga Israel berdemonstrasi pada hari Sabtu di Tel Aviv menentang rancangan Perdana Menteri Benjamin Netanyahu untuk mengambil alih pentadbiran Lembah Jordan dan Tebing Barat yang diduduki secara haram.

2135 Orang Dapat Sumbangan Lepas Raya


Oleh : Nooreni Abu Bakar

DUNGUN - Seramai 2135 orang warga Dewan Undangan Negeri(DUN) Rantau Abang yang kurang bernasib baik mendapat sumbangan selepas Hari Raya Aidilfitri pada tarikh berbeza.

PAS Terus Menabur Bakti


KUALA TERENGGANU - PAS Dewan Undangan Negeri (DUN) Wakaf Mempelam terus menabur bakti, menyantuni masyarakat dengan program ziarah yang dianjurkan dengan kerjasama Intitut Modal Insan Terengganu (i-MiTS).

Kerjasama Politik PAS, BN Dan PPBM Sedia Hadapi PRU15


Parti Islam Se-Malaysia (PAS) menegaskan bahawa kerjasama politik terutamanya bersama Barisan Nasional (BN) dan Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM) semakin mantap sekaligus berjaya memperkukuhkan lagi kedudukan Kerajaan Perikatan Nasional yang menjadi ‘kerajaan hari ini (government of the day).

07 Jun 2020

Isu LGE; Pemuda PAS Terengganu Lapor SPRM


Oleh : Izzat Al Qushairi

KUALA TERENGGANU - Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) diminta menyiasat satu dakwaan mengenai salahguna kuasa Setiausaha Agong DAP yang juga bekas Menteri Kewangan Lim Guan Eng dan bekas Peguam Negara, Tan Sri Tommy Thomas.

Empat PASTI Besut Akan Dibina Baharu

Oleh: Muhd Afiq Zohir
BESUT – Empat bangunan Pusat Asuhan Tunas Islam (PASTI) sekitar Kawasan Besut akan dibina baharu menjelang tahun 2021 di dalam menampung bilangan pelajar yang semakin bertambah.

Melayu Mudah Lupa Bersama PH

Terdedah kini bahawa Melayu yang menyertai Pakatan Harapan (PH) ialah Melayu yang mudah lupa, khususnya para pemimpinnya juga mudah lupa.