08 Mac 2014

Pemuda Perlu Panduan Hadapi Dunia Yang Semakin Mencabar

DUNGUN – Pemuda PAS Cawangan Balai Besar Berjaya mengadakan program Santai Rehlah ke Tasik Kenyir pada 6 dan 7hb Mac 2014, melibatkan 30 orang pemuda terdiri daripada Jawatankuasa Pemuda Pas Cawangan dan petugas pilihanraya pada PRU 13 yang lalu.

07 Mac 2014

Isu Pelebaran Jalan Kampung Pasir Putih; Penduduk Tuntut Pampasan

jalan mercang jambu bongkok1MARANG – Penduduk Kampung Pasir Putih yang terlibat dengan pengambilan tanah balik tanah dengan Projek Cadangan Melebarkan Laluan F3 Jalan Kuala Terengganu – Kuantan Dari Kampung Kolam Marang Ke Rantau Abang Dungun akan membuat tuntutan pampasan yang setimpal dan selayaknya daripada kerajaan negeri.

05 Mac 2014

MBKT, Kerajaan Negeri Perlu Serius Menangani ‘Wabak’ Keracunan Makanan

KUALA TERENGGANU – PAS Negeri Terengganu merakamkan ucapan takziah kepada keluarga Mohd Ilme Mat Adam atas kematian anak lelakinya, adik Muhammad Iqbal Rafie Mohd. Ilme akibat dari keracunan makanan pada hari Isnin, 3 Mac lalu.

03 Mac 2014

Jangan Leka, Nanti Tertipu!

Para pemuda Islam disaran supaya sentiasa peka dan mempersiapkan diri mereka dengan ilmu dunia dan akhirat agar tidak mudah ditipu oleh golongan-golongan yang berniat jahat.

02 Mac 2014

Presiden Tak Buat Sesuatu Kecuali Dapat Maklumat Jelas

KUALA TERENGGANU – Pesuruhjaya PAS Negeri Terengganu YB Ustaz Satiful Bahri Mamat mewakili seluruh anggota Badan Perhubungan PAS Negeri memberi sokongan yang penuh kepada Presiden PAS Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang.

Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...