01 September 2012

Siasat dan Hukum Mereka Yang terlibat Membunuh Mat Keya

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita2/muhyidin%20lawat%20mangsa.jpgMARANG – PAS melahirkan simpati kepada keluarga seorang peniaga kedai runcit yang terbunuh dalam kejadian tembakan pada jarak dekat di Kampung Bukit Cempedak, Wakaf Tapai, Marang  pada 27 ogos la

Timbalan Pesuruhjaya PAS Terengganu, haji Muhyiddin Abdul Rashid berkata Badan Perhubungan PAS Terengganu dan PAS Kawasan Marang bersama merasa kesedihan yang dialami oleh keluarga Mat Keya Jusoh.

Gerakan Terengganu ‘senada’ dengan Pakatan Rakyat

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita2/datuk%20ku%20Yap%20gerakan.jpgKUALA TERENGGANU - Gesaan Parti Gerakan Terengganu agar Suruhanjaya Pilihan Raya (SPR) menetapkan satu tarikh pilihan raya umum dilihat ‘senada’ dengan kehendak perjuangan Pakatan Rakyat.

Bahkan, gesaan tersebut telah diusul dan diluluskan dalam Persidangan Perwakilan Parti Gerakan Terengganu yang ke-31, pada Julai lalu.

31 Ogos 2012

Lagi Bekas Pegawai Tinggi Polis Akan Sertai PAS

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita2/datuk%20fauzi.jpgBESUT - Bekas Pengarah Jabatan Siasatan Jenayah Polis diRaja Malaysia Bukit Aman, Datuk Fauzi Sa’ari berkata lebih ramai bekas-bekas pegawai tinggi polis akan menyertai PAS dan Pakatan Rakyat dalam masa terdekat.

Beliau berkata seorang bekas Asistan Komisioner Polis (ACP) yang berpangkat satu bintang bernama Idris Jikun menghubungi dan memberitahu mahu megikuti jejak langkah beliau menyertai PAS.

30 Ogos 2012

Cikgu Solah Lancar Kempen Air Bersih Untuk 100 Penduduk Keruak

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita2/cikgu%20solah.jpgBESUT – Pengerusi Majlis Tindakan Dewan Undangan Negeri (MTD) PAS Hulu Besut, Cikgu Shalahuddin Jaafar telah melancarkan kempen membekalkan air bersih kepada penduduk yang menghadapi masalah bekalan air bersih di kampong Bukit Belah, Keruak Hulu Besut, dekat sini.

Kempen tersebut bermula sejak hari terakhir Ramadhan baru-baru ini apabila menerima aduan tujuh keluarga di kampong terbabit yang telah keputusan air bersih.

29 Ogos 2012

PAS Terengganu Sokong Mansuh 4% Faedah Pinjaman Penjawat Awam

http://www.buletinonline.net/images/stories/berita56/wahid.jpgKUALA TERENGGANU - Badan Perhubungan PAS Negeri Terengganu (BPPNT) menyokong penuh hasrat PAS Pusat yang mahu membawa cadangan memansuhkan 4 %  faedah pinjaman penjawat awam.

Menurut Pesuruhjayanya, YB Haji Mohd Abddul Wahid Endut, perkara tersebut telah dinyatakan oleh Setiausaha Agong PAS Dato’ Mustafa Ali akan membawa perkara tersebut kepada Pakatan Rakyat untuk diperjuangkan dan dijadikan manifesto bersama Pakatan Rakyat.

27 Ogos 2012

Harga Bumbung RM34 juta, Kerajaan Cadang Baiki RM120 juta??

http://www.buletinonline.net/v6/images/stories/berita5/stadiumruntuh2.jpgKUALA TERENGGANU – Kos pembinaan asal kedua-dua belah bumbung Stadium Sultan Mizan Zainal Abidin (SSMZA) adalah sebanyak RM34 juta, namun begitu, kerajaan Umno dan Barisan Nasional (BN) Terengganu menyatakan anggaran untuk membaikinya adalah RM120  juta.

26 Ogos 2012

Tiada 'Kopitiam' Terengganu Ada Sijil Halal

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita1/antara%20kopitiam.jpgPesuruhjaya JHEAT, Datuk Mohd Rozali Saleh berkata,tiada 'kopitiam' di negeri ini telah mendapat sijil 'halal' dari Jabatan Hal Ehwal Agama Terengganu (JHEAT) setakat ini disebabkan tahap kesedaran yang rendah di kalangan pengusaha kedai kopi itu tentang kepentingan mendapatkan sijil tersebut.

Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...