03 Mei 2013

Calon Muda Pengkalan Berangan Seru Rakyat Memilih Dengan Pertimbangan Iman dan Taqwa

MARANG - Calon muda bagi kerusi N.20 Dun Pengkalan Berangan, Ustaz Sulaiman Sulong menyatakan keyakinan bahawa PAS mampu untuk merampas kembali DUN Pengkalan Berangan yang pernah dimenangi pada tahun 1999.

Menggalas tanggungjawab membawa agenda anak muda, Ustaz muda ini meletakkan keyakinan bersandarkan kepada sambutan dan penerimaan masyarakat terutamanya anak muda yang mewakili 52% suara pemilih di Dun Pengkalan Berangan.

PAS Terengganu Yakin Kembali ke Wisma Darul Iman

KUALA TERENGGANU - Setiausaha Pehubungan PAS Terengganu, Haji Yahaya Ali berkata beliau yakin pilihanraya umum kali ini berpihak kepada PAS dan InsyaAllah, PAS berupaya menawan semula negeri Terengganu Darul Iman.

"Saya baru keluar daripada 'war room', bilik perang kita........... jadi saya nak maklumkan dua hari lagi kempen pilihanraya (iaitu) hari Jumaat dan Sabtu sebelum kita mengundi pada hari Ahad ini 5hb (Mei), Parti Islam Semalaysia (PAS) khususnya PAS Terengganu menaruh keyakinan yang tinggi bahawa pada pilihanraya pada kali ini InsyaAllah akan berpihak kepada PAS.

Zaman ‘Kegelapan’ Adalah Khianat Umno-BN Terhadap Kerajaan dan Rakyat Terengganu

KUALA TERENGGANU - PAS menyangkal dakwaan Perdana Menteri sementara, Dato’ Seri Mohd Najib Tun Razak jika rakyat memilih PAS dan Pakatan Rakyat pada Pilihan Raya Umum (PRU) ke-13, rakyat Terengganu akan mengahadapi zaman kegelapan.

Penolong Setiausaha Agung PAS yang juga mantan Adun Batu Burok, Dr Syed Azman Syed Ahmad Nawawi berkata dakwaan Najib adalah dangkal dan tidak benar sama sekali.

02 Mei 2013

Siasat Pembinaan Padang Sintetik Tok Jiring

- Pagar Padang Sintetik Terbalik dan Runtuh
KUALA NERUS –Padang sintetik di Kampung Tok Jiring dekat sini telah digunakan oleh Umno dan Barisan Nasional (BN) sejak beberapa minggu lalu walaupun ia belum dibuka secara rasmi.

Di atas pagar, sekiling padang itu penuh dengan bendera dacing dan yang paling berat  adalah disangkutkan kain rentang bersaiz billboard gambar calon Umno-BN bagi kerusi N.09 Dun Tepoh.

Larangan Mengadakan Sebarang Perarakan Kenderaan

http://buletinonline.net/images/stories/aberita20/pc%202%20mei.jpgKUALA TERENGGANU - PAS Terengganu melarang sebarang bentuk perarakan kenderaan berkuatkuasa serta merta bagi mengelakkan sebarang provokasi oleh parti lawan, Umno dan Barisan Nasional (BN).

Menurutnya, pihak 'war room' PAS telah mendapat maklumat perancangan 'musuh' yang cuba melakukan suatu tindakan menyebabkan rakyat kurang senang dan menjejaskan sokongan kepada PAS dan Pakatan Rakyat.

Kempen Kak Sah Diterima Baik Pengundi Kuala Besut

http://buletinonline.net/images/stories/aberita20/Kak%20Sah%20ziarah%20markas%20BN.jpgBESUT - Kempen pilihanraya umum kali ke-13 (PRU-13) calon muslimat PAS bagi kerusi N.01 Dun Kuala Besut Napisah ismail berjalan lancar tanpa sebarang masalah yang dihadapi samada oleh beliau selaku calon atau jentera pilihanraya PAS Dun Kuala Besut.

Beliau yang ditemui pihak media berkata, tujuh puluh peratus dari masa dalam kehidupan sehariannya diwakafkan untuk perjuangan PAS dan usaha meraih undi dalam kempen pilihanaraya.

PRU-13; Senario Kemenangan Jelas, Awasi Pemberian 'Rasuah' Saat Akhir

http://buletinonline.net/images/stories/aberita20/mohd%20nor%20hamzah.jpgMARANG - Ketua Dewan Pemuda PAS Terengganu, Ustaz Mohd Nor Hamzah berkata suasana pilihanraya umum pada kali ini sangat berbeza berbanding pilihanraya lalu, apabila kempen PAS mendapat sambutan yang baik bukan hanya dari masyarakat, bahkan daripada pengundi-pengundi UMNO sendiri.

Beliau yang merupakan caon PAS bagi kerusi N18 Dun Bukit Payong bersyukur kerana jentera pilihanraya PAS bagi Dun tersebut bergerak dengan baik, walaupun terdapat beberapa tindakan 'provokasi' dari musuh, Umno dan Barisan Nasional (BN)

01 Mei 2013

Politik Bermaklumat; Hishamuddin Masih Harap Dapat Berdebat Dengan Ramli Nuh

http://buletinonline.net/images/stories/aberita20/Hishamuddin4.pngKUALA NERUS - Salah satu agenda dalam tema kempen 'Menocrak harapan' calon PAS bagi kerusi N.09 Dun Tepoh, Ustaz Hishamuddin Abdul Karim adalah 'Politik Bermaklumat'.

Oleh itu beliau berharap, dalam masa dan ruang yang masih ada dalam tempoh kempen pilihanraya umum kali ke-13 ini, dapat berdebat dengan calon Barisan Nasional (BN) Ustaz Ramli Nuh.

80% Kempen Ustaz Adam Menepati Sasaran

http://buletinonline.net/images/stories/aberita20/Ustaz%20Adam.jpgBESUT - Calon PAS bagi N.02 Dun Kota Putera Ustaz Adam Mat Said mengucapkan kesyukuran kepada Allah WST kerana perkembangan yang positif dalam kempen pilihanraya umum kali ke-13 di Dun tersebut.

Menurutnya 80% usaha-usaha kempen yang dilaksanakan oleh calon, jentera dan para petugas PAS dan penyokong dan Kota Putera menepati sasaran.

Cikgu Solah Berazam Selesaikan Masalah Bekalan Air di Hulu Besut

http://buletinonline.net/images/stories/aberita19/CIKGU%20SOLAH.pngBESUT - Timbalan Yang DiPertua PAS Besut, Shalahhuddin Jaafar (Cikgu Solah) kesal kerana kerajaan Umno dn Barisan Nasional gagal menangani dan menyelesaikan masalah bekalan air bersih yang berlaku dibeberapa buah kampung dalam kawasan Dewan Undangan Negeri Hulu Besut.

Beliau yang juga Pengerusi Majlis Tindakan DUN PAS Hulu Besut, kesal kerana wakil rakyat sebelum ini gagal menangani masalah keperluan asas penduduk di situ.

30 April 2013

10 Tindakan Fokus Utama Dr. Azman Ibrahim


Calon PAS bagi N.05 Dun Jabi, Dr. Azman Ibrahim seorang pengamal pergigian swasta dan merupakan tokoh muda yang aktif, diketengahkan untuk menjadi pilihan utama para pengundi di Dun terbabit.

Beliau adalah seorang akrivis media dan alam sekitar yang terlibat dengan penulisan mendedahkan rekod buruk kerajaannegeri Terengganu berhubung polisi alam sekitar.

BN Perguna Jabatan Kesihatan Kempen PRU-13

KUALA TERENGGANU - Pengarah Kesihatan negeri Terengganu telah menggunakan jawatan beliau untuk berkempen dan perkenalkan calon BN kepada kakitangan jabatan jesihatan di majlis rasmi hospital.

Kempen politik itu berselindung di sebalik Majlis dialog bersama ahli lembaga pelawat hospital Jerteh hari ni, Selasa pada jam 10 pagi tadi.

Calon PAS N.10 Teluk Pasu; Ustaz Ridzuan Hashim

Asslamualaikum warahmatullahiwabarakatuh. Saya Ridzuan bin Hashim, berasal dari Kampung Teluk Pasu, Dilahirkan pada tahun 1972 dan saya mendapat pendidikan awal di Sekolah Kebangsaan Teluk Pasu, peringkat menengah di Sekolah Kebangsaan Sheikh Abdul Malik selama lima tahun. Kemudian saya  menyambung pelajaran di peringkat diploma dalam bidang syariat di KUSZA selama tiga tahun, Kemudian saya menyambung ke peringkat ijazah sarjana muda di Universiti Al-Azhar selama tiga tahun juga dalam bidang syariat

Dato' Razif Ada Dalam Majlis Dan Melihat Sama Tayangan Video Lucah

KUALA NERUS - Calon Barisan Nasional bagi Dewan Undangan Negeri (Dun) Seberang Takir yang juga masih Exco Kerajaan Sementara Terengganu Dato' Ahmad Razif Abdul Rahman berada dalam majlis dan melihat sama tayangan video lucah.

Menurut pengadu, Khairul Nizam Abdullah, pada 22 April, 2013 lebih kurang jam 11 malam bertempat di perkarangan bangunan Penyelaras Umno Dun Seberang Takir, beliau telah berhenti dan duduk bersama orang untuk mendengar ceramah tersebut.

29 April 2013

PAS Sedia Bersama Rakyat, Senang Atau Pun Susah

KEMAMAN - Fenomena luar biasa berlaku di kawasan Dewan Undangan Negeri (Dun) Chukai apabila anak-anak muda keluar beramai-ramai, hadir dan memberikan sokongan malah melaksanakan kerja-kerja kempen pilihanraya, sejak hari penamaan calon pada 20 April lalu.

"saya melihat selepas sahaja penamaan calon sehingga hari ini fenomena anak muda daripada kampung-kampung, taman-taman, pinggir-pinggir bandar (pada) tiap-tiap (malam) penuh di pos-pos kita dan kemudian bekerja, sama ada tampal poster, sama ada menyampaikan risalah daripada rumah ke rumah sangat menakjubkan,"kata Penolong Setiausaha Badan Perhubungan PAS negeri Terengganu, Haji Hanafiah Mat.

MCA Sudah Jadi Umpama 'Lembu DiCucuk Hidung'

KEMAMAN - Seorang warga Tionghua, John Gan dari bandar Chukai dekat sini yakin, 90 peratus daripada masyarakat Tionghua bandar tersebut akan membuat perubahan, beralih dari menyokong MCA dan Barisan Nasional (BN) kepada PAS dan Pakatan Rakyat (PR) dalam pilihanraya umum ada kali ini.

"cina (kaum Tionghua) Chukai 90 peratuslah (menyokong PAS dan PR) saya yakin 90 peratus orang cina Chukai akan sokong PR,"tegasnya ketika ditemui dalam majlis Kesyukuran anjuran Majlis Tindakan PAS DUN Chukai, di Chukai pada Jumaat 26 April.

Ustaz Roslan Harap Dapat Menyambung Khidmat Yang Terputus

DUNGUN - Seorang tua penyokong Barisan Nasional (BN) yang dianggap sebagai pokok tempat orang-orang kampung Pasir Raja, terletak kira-kira 68 kilometer dari sini, telah meninggal dunia dan membentuk pola kecenderungan politik baru di kalangan penduduk di situ.

Menurut bekas Adun PAS Kawasan Bukit Besi dari tahun 1999 - 2004, Ustaz Roslan Ismail, ia memberikan peluang yang lebih luas kepada kempen PAS pada pilihanraya umum kali ini.

Sentimen 'Orang Muda' KT Akan Buat Perubahan Bersama Pakatan Rakyat - Raja Bahrin

KUALA TERENGGANU - Setelah beberapa hari kempen 'pusing keliling' Bandaraya Kuala terengganu, calon PAS Parlimen Kuala Terengganu, Raja Datuk Kamarul Bahrin Shah Ahmad Shah yakin sokongan orang muda akan membawa perubahan besar, mengekalkan PAS di kerusi parlimen tersebut.

Menurutnya, daripada ribuan 'orang muda' warga Kuala Terengganu yang ditemui, 'sentimen' dan 'mood' mereka, jelas mahukan perubahan bersama Pakatan rakyat.

Kempen Bermotosikal Dr.Azman Ibrahim di Dun Jabi

SETIU - Majlis Tindakan Dun (MTD) PAS Jabi meneruskan jelajah rumah ke rumah menemui seberapa ramai pengundi dalam dalam kempen pilihanraya umum kali ke-13 yang sedang rancak berlangsung sekarang.

Calon PAS bagi N.05 Dun Jabi, Dr. Azman Ibrahim berkata, beliau memilih kaedah bermotosikal untuk menemui penduduk kampung di kawasan mengundi (Unit Peti Undi - UPU) di seluruh Dun Jabi.

28 April 2013

MB Terengganu Beli Stesyen Radio RM7.5 juta Saja-saja?

KUALA TERENGGANU - Pernah atau tidak kita semua mendengar siaran radio Manis FM, yang dipancarkan dari bangunan Epic di hadapan Wisma Darul Iman di Jalan Pejabat dekat sini

Bekas Pegawau Kewangan Kerajaan negeri Terengganu Dato' Tengku Hassan Tengku Omar, mempersoalkan tindakan Menteri Besar Terengganu Dato' Seri Ahmad said membeli radio tersebut dengan harga RM7.5 juta.
Menurutnya, ia adalah satu tindakan membelanjakan wang rakyat secara tidak berhemah dan satu tindakan yang sia-sia.

Menyelesaikan Keperluan Masyarakat Menjadi Keutamaan Calon PAS Seberang Takir

KUALA NERUS - Setelah berkempen selama enam hari, lebih 600 buah rumah telah dilawati oleh pasukan perayu undi dan calon PAS bagi N.11 Dun Seberang Takir, Ustaz Zakaria Dagang.

Menurutnya, reaksi positif daripada para pengundi adalah suatu perkembangan yang baik bagi Seberang Takir untuk mencipta sejarah baru, setelah tiga belas kali pilihanraya umum diadakan.

Orang Kuat 'Mat Tera' Bersama Hanafiah

KEMAMAN - Perpecahan di kalangan ahli dan penyokong Umno berlaku hampir di semua kawasan, ekoran tindakan Pengerusi Perhubungan Umno Terengganu, Dato' Seri Ahmad Said melantik mereka yang didakwa 'tidak layak' sebagai calon-calon yang bertanding dalam pilihan raya umum ke-13.

Bahagian Kemaman, dimana Ahmad Said sendiri yang menjadi Ketua Bahagian bertiup dengan kencang slogan 'Asal Bukan Ahmad Said' dan 'Ini Kali lah Perebah Mad Said'.

Ustaz Wan Hassan Janji Perkhidmatan Terbaik

DUNGUN - Calon PAS bagi kerusi parlimen Dungun, Ustaz Wan Hassan Mohd Ramly yang pertama kali bertanding di peringkat parlimen berharap rakyat membuat perubahan dan memilih PAS bagi mewakili penduduk kawasan tersebut pada pilihanraya umum (PRU) kali ini.

"Alhamdulillah, pertama kali menjejaki Kampung Pasir Raja (setelah menjadi calon parlimen) bersama dengan calon PAS Dun Bukit Besi, Ustaz Roslan Ismail, kita dapat bertemu dengan rakyat dan pegundi walaupun dalam masa yang singkat,

Fokus Kukuhkan Kemenangan

KUALA TERENGGANU - Semua ahli diseru untuk fokus berfikir dan bertindak bagi mengukuhkah  kemenangan PAS di peringkat parlimen dan negeri-ne...