10 Oktober 2020

Armenia Dan Azerbaijan Setuju Gencatan Senjata

 


Armenia dan Azerbaijan telah bersetuju untuk gencatan senjata bermula pada hari Sabtu untuk menukar tahanan dan mayat mereka yang terbunuh dalam konflik di wilayah Nagorno-Karabakh. 

Buat ADUN DAP Dan Seluruh Pembenci PAS


Hati saya cukup terhiris dengan usaha berterusan mewajahkan PAS sebagai anti nasional, anti perpaduan kaum, etnosentrism , tidak mewakili kepelbagaian kaum, rasis dan mewabak talibanisasi. Gerakan Islam cum gerakan dakwah ini telah 36 tahun berada dibumi Sabah yang mempunyai kerencaman etnik  dan 69 tahun berada di Malaysia sejak tahun 1951. Parti kami didaftarkan sebagai parti politik oleh Dr Abas Alias pada tahun 1955 dengan bantuan kerani pejabat Pendaftar Pertubuhan yang berbangsa India yang secara peribadi terhutang budi pada kebaikan Dr Abas semasa pendudukan Jepun di Malaya.

09 Oktober 2020

Solat Hajat Kesejahteraan Negara


KUALA TERENGGANU - Dewan Ulama Pusat mengarahkan semua pemimpin dan anggotanya menunaikan solat hajat dan bermunajat memohon kesejahteraan negara daripada wabak Covid-19.

07 Oktober 2020

Insaf Atau Ego


Mungkin asbab dosa saya, Covid 19 makin meningkat. Saya mohon keampunan dari Allah agar dosa-dosa saya diampuni. Semoga wabak ini segera dijauhkan dari kita semua. Saya menginsafi kelemahan saya.

Khutbah Jumaat 9 Oktober

 Haram bagi umat Islam menerima selain daripada Islam.

Ustaz Maliaman 'Mengasingkan' Diri


KUALA TERENGGANU - Ketua Penerangan PAS Kawasan Hulu Terengganu, Ustaz Maliaman Kasssim mengambil ‘mengasingkan diri’nya sendiri (self quarantine), selepas beliau mendapat tahu Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) Dato Sri Dr Zulkifli Mohamed al-Bakri positif Covid-19.

05 Oktober 2020

Tahfiz Darul Hadis Terima Sebuah Kereta Dan 30 Rehal

 


Oleh: Jusmawari Jusoh

BESUT - Pusat Tahfiz Darul Hadis, Gong Kepas menerima sebuah kenderaan MPV Nazaria dan 30 rehal untuk kemudahan para pelajar di Institut tersebut.

Mekah, Madinah Yang Lengang Akan Kembali Sibuk


Bandar suci Mekah lengang disebabkan pandemik coronavirus selama tujuh bulan sehingga hari  Ahad (4 Okt) apabila pihak berkuasa Arab Saudi menarik sebahagian larangan untuk menunaikan umrah dan ziarah.

Bantu Kebajikan Mahasiswa Terkandas


Jabatan Pembangunan Mahasiswa Dewan Pemuda PAS Negeri Terengganu(JPM DPPNT) akan bergerak bersama bagi membantu kebajikan mahasiswa yang terkandas akibat penangguhan kemasukan sesi pengajian.

Apabila PAS Dibenci

 


Alhamdulillah, dibenci oleh orang kafir yang bencikan Islam. Tiada kafir yang membenci sesama kafir atau sekutu kepada si kafir. Tetapi si kafir yang tegar akan membenci kepada golongan yang benar-benar berusaha melaksanakan Islam.

04 Oktober 2020

Pemuda Air Tawar Anjur Bola Sepak Pantai


Oleh : Jusmawari Jusoh

BESUT, 2 Oktober - Sebanyak lapan pasukan menyertai pertandingan bola sepak pantai anjuran Pemuda PAS cawangan Air Tawar yang berlansung di Pantai Air Tawar.

35 Beliawanis Sertai ‘Hiking’ Teruja Dan Semangat

 


Oleh : Norhayana Ismail

MARANG – Seramai 35 orang Beliawanis sangat teruja dan bersemangat apabila dapat menyertai program “Hiking Bukit cendering”.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...