23 April 2020

Ramadan; Perkemaskan Ibadah Diri Dan Keluarga

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh dan Salam Sejahtera

Alhamdulillah, marilah kita panjatkan rasa syukur ini ke hadrat Allah SWT kerana dengan rahmat-nya kita masih diberi peluang bertemu Ramadan pada tahun ini. Bagi pihak Badan Perhubungan PAS Negeri Terengganu, saya ingin mengucapkan selamat menyambut bulan Ramadan. Kami di BPPNT mendoakan semoga kita semua selamat dan berjaya mengharungi madrasah Ramadan di sebalik ujian yang menimpa seluruh dunia hari ini.

Pelbagai Inisiatif Bantu Ringankan Beban

Oleh: Saifullah Jusoh

BESUT - Pelbagai inisiatif diambil untuk membantu golongan asnaf bagi meringankan beban mereka terjejas berikutan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Mengenang Ustaz Abu Bakar Chik Menjelang Ramadan

Oleh: Dr Riduan Mohd Nor

Ramadhan menjelang tiba dengan euforia ketakutan akan wabak kovid 19 yang telah menyerang lebih 2.5 juta orang, manakala negara adijagat dunia paling teruk disengat dengan penyakit ini. Dengan segala pergerakan yang terbatas di musim PKP ini, aku merindui almarhum Ustaz Abu Bakar Chik. Maestro dakwah dan haraki di dalam PAS yang telah enam tahun meninggalkan kita semua, kami di zaman muda memesrainya dengan panggilan Ustaz ABC.


22 April 2020

250 Masyarakat Tionghua Kemaman Terima Bantuan


Oleh: Ahmad Ezani Razali

KEMAMAN -  250 orang masyarakat kaum Tionghua Kemaman telah menerima bantuan berbentuk beras dan barangan dapur, kelmarin.


21 April 2020

Erti PKP, Rakyat Malaysia Menghayatinya

Tahukah anda semalam di Bangladesh proses pengkebumian seorang maulana telah dihadiri oleh seramai lebih 100 ribu orang yang gagal dihalang polis. Menurut pihak madrasah, mereka tidak mengajak orang ramai hadir tetapi dalam masa beberapa jam sahaja, ratusan ribu manusia telah muncul di kawasan perkuburan.


Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...