20 Februari 2020

Tiada Kawasan Yang Selamat Di Syria

Warga Syria melarikan diri sejak Disember lalu
Beratus-ratus ribu orang Syria yang melarikan diri dari ancaman tentera kerajaan yang sengit sedang ditolak ke kawasan-kawasan yang lebih kecil berhampiran sempadan Turki.


Khutbah Jumaat 21 Februari 2020

TH Terengganu Untung; Wajib Kekalkan

Saya telah membuat semakan ke atas prestasi TH Hotel & Convention Centre Terengganu di Kuala Nerus dan mendapati bahawa ia telah mencatatkan keuntungan (selepas cukai) pada tiap-tiap tahun. Rekodnya seperti berikut :


18 Februari 2020

Media Sosial Bukan Rujukan Utama

Oleh : Adli Mohamad

DUNGUN- Ahli PAS diminta berhati-hati dengan setiap persepsi ataupun tanggapan negatif yang sengaja ditimbulkan didalam media sosial kerana medium berkenaan bukanlah mekanisme bagi dijadikan rujukan utama.

Ahli Jawatankuasa PAS Kawasan Dungun, Ghazali Sulaiman berkata kadang-kadang maklumat yang berlegar di media sosial boleh jadi ianya daripada pihak yang memusuhi PAS justeru perlu disahihkan sumber maklumat berkenaan.

PAS Kawasan Marang Impi Jadi Kawasan Terbaik

Oleh : Aziz Hambali

MARANG - Parti Islam Se-Malaysia  (PAS) Kawasan Marang mengimpikan untuk menduduki tempat pertama antara kebanyakan PAS Kawasan seluruh Semenanjung, Sabah dan Sarawak.

Sulaiman Sulong yang merupakan Setiausaha PAS Kawasan Marang melahirkan hasrat tersebut setelah mengambil kira potensi dan atas beberapa faktor.


16 Februari 2020

PAS Kuala Berang Tambah Cawangan

Oleh: Muhammad Najib Ismail
HULU TERENGGANU – Sokongan rakyat terhadap Parti Islam SeMalaysia(PAS) di Dewan Undangan Negeri(DUN) Kuala Berang semakin kukuh dan padu apabila bertambahnya cawangan baru ditubuhkan.
Majlis Tindakan DUN (MTD) Kuala Berang membuat penyerahan sijil perakuan pendaftaran dan penubuhan cawangan baru malam tadi.

Usul Undi Percaya PM : Orang ‘Penakut’ Jadi Penghalang

Oleh KAM
MARANG: PAS tidak berganjak dan akan meneruskan usaha membawa usul undi percaya kepada Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad di parlimen bagi meneruskan pemerintahannya hingga habis penggal ini.
Presidennya, Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang berkata, bahawa usul undi percaya itu merupakan salah satu dari proses demokrasi yang dibenarkan.

Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...