18 Mac 2023

800,000 Belia Sukarela Sedia Lawan 'Imperialis AS'


 Korea Utara mendakwa bahawa kira-kira 800,000 orang mudanya telah menawarkan diri untuk perkhidmatan ketenteraan bagi memerangi Amerika Syarikat dan musuh-musuh lain. 

Sedia Pertahan Kemenangan

 


DUNGUN -Pemuda PAS Terengganu menyatakan kesediaan dalam mempertahan kemenangan mentadbir negeri ini menjelang Pilihanraya Negeri (PRN) nanti. 

Ahmad Samsuri Kekal YDP PAS Marang


MARANG - Menteri Besar Terengganu, Dato' Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar kekal sebagai Yang Dipertua (YDP) PAS Kawasan Marang untuk sesi 2023-2025.

'Tiktokers' ' PAS Perlu Fahami Perjuangan


DUNGUN - Pempengaruh menerusi aplikasi Tik Tok atau 'Tik Tokers' PAS perlu memahami  perjuangan yang dibawa oleh parti Islam  itu. 

Guru Veteran PASTI Teruja Belajar 'Microsoft Excel


 Oleh : Fatimah Din 

MARANG - Guru-guru veteran Pusat Asuhan Tunas Islam(PASTI) teruja dan bersemangat dapat menimba ilmu mempelajari aplikasi 'Microsoft Excel' walaupun mereka sudah berusia.

17 Mac 2023

Pasukan Perubatan Aid4Turkiye&Syria Ceriakan Mangsa Gempa


KUALA TERENGGANU - Kehadiran pasukan perubatan dan pergigian daripada Sekretariat Aid4Turkiye&Syria telah menceriakan mangsa gempa bumi Turkiye. 

15 Mac 2023

Pengerusi Tetap Muktamar PAS Pusat Dilantik Menjadi Senator

Haji Hussin Ismail (kiri)

 KUALA TERENGGANU – Pengerusi Tetap Muktamar PAS Pusat, Haji Hussin Ismail dilantik menjadi Ahli Dewan Negara dalam Persidangan Dewan Undangan Negeri (DUN) Terengganu kali ke-14 pada hari ini.

14 Mac 2023

Palestin Dibiarkan Terbakar

 


Negara haram Israel yang ditubuhkan di bumi Palestin pada tahun 1948, laksana rompakan pada waktu siang hari dengan disaksikan oleh masyarakat antarabangsa. Kini, mereka lebih mengganas lagi apabila bertindak membunuh rakyat Palestin yang asal, merobohkan rumah-rumah kediaman, merampas tempat perniagaan dan kebun-kebun yang dimiliki sejak turun-temurun selama beberapa abad dan bersilih ganti antara generasi.

Rancangan Ben-Gvir Robohkan Rumah Warga Palestin Bakal Mengundang Malapetaka - Hamas

 


Pegawai Kanan Hamas memberi amaran, rancangan Menteri Keselamatan Negara Israel Itamar Ben-Gvir untuk meneruskan perobohan rumah penduduk Palestin di Baitulmaqdis semasa bulan suci Ramadan akan menyebabkan malapetaka terhadap Israel.

Pesta Kezaliman Sedang Melanda Negara

 


MARANG - Mutakhir ini, kezaliman demi kezaliman terjadi di Malaysia. Kezaliman dan penganiayaan sengaja dikenakan terhadap mereka yang tidak sehaluan seolah-olah tiada kesudahannya.

Ustaz Dr Riduan Mohd Nor Yang Dipertua PAS Baharu

 Oleh ; R

KUALA TERENGGANU - Jawatan Yang Dipertua PAS kawasan Besut dimenangi oleh Ustaz Dr Riduan bin Mohd Nor pada sesi 2023 - 2025 dalam pertandingan tiga penjuru.

12 Mac 2023

PBB, Negara-negara Timur Tengah Alu-alukan Perjanjian Saudi-Iran

 


Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) dan negara-negara Timur Tengah mengalu-alukan perjanjian antara Arab Saudi dan Iran untuk menyambung semula hubungan diplomatik. 

Tiga Jawatan Utama PAS Kemaman Kekal

 


Oleh : Pyang Mamat 

Gambar : IT Kmn

KEMAMAN -Jawatan Yang Dipertua, Timbalan dan Naib Yang Dipertua Parti Islam SeMalaysia (PAS) Kawasan Kemaman kekal, setelah penyandangnya menang tanpa bertanding.

Dungun Sumbang RM 72,760 Untuk Turkiiye

 


DUNGUN - PAS Dungun telah berjaya mengutip   sebanyak RM72, 760.00 untuk disumbangkan kepada Tabung Kemanusiaan Terengganu for Turkiye yang dilancarkan oleh PAS Terengganu.

Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

  Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...