28 Januari 2023

Warisan Ilmu Sekadar Kemampuan


MARANG - Melihat kepada keperluan semasa, Presiden PAS Tan Sri Tuan Guru Abdul Hadi Awang berkata, beliau berfikir untuk meninggalkan warisan ilmu sekadar kemampuannya. 

26 Januari 2023

Islamofibia: Kaji Kesempurnaan Islam, Bukan Bakar Al- Quran Dan Hina Nabi

 


Firman Allah SWT:


﴿...ٱلۡيَوۡمَ أَكۡمَلۡتُ لَكُمۡ دِينَكُمۡ وَأَتۡمَمۡتُ عَلَيۡكُمۡ نِعۡمَتِي وَرَضِيتُ لَكُمُ ٱلۡإِسۡلَٰمَ دِينٗا...٣﴾


“...Pada hari ini telah Aku sempurnakan untuk kamu agama kamu, dan telah Aku cukupkan kepada kamu ni‘mat-Ku, dan telah Aku redhai Islam itu jadi agama bagi kamu...” (Surah al-Ma’idah: 3)

25 Januari 2023

Mustahil! Rumah Siap Dalam 31 Jam, Lengkap Dengan Perabot


KUALA TERENGGANU - Mustahil! Tapi itulah realiti yang berlaku apabila NGO Prihatin Anak Watan Terengganu berjaya menyiapkan rumah dalam Misi 5.0.

Bantuan Banjir ; Terima Kasih Kepada Semua


KUALA TERENGGANU - PAS Besut bersyukur dan mengucapkan terima kasih yang tidak terhingga kepada semua pihak yang menghulurkan sumbangan dan membantu penduduk kawasan itu menghadapi kesukaran  banjir. 

24 Januari 2023

Islam Agama Kedamaian, Jangan Diuji Kesabaran Umat Islam.


PAS mengecam sekeras - kerasnya tindakan biadap ahli politik berhaluan kanan Sweden - Denmark Rasmus Paludan yang membakar naskah suci Al Quran di hadapan bangunan kedutaan Turkiye di Stockholm,  Sweden  semalam yang amat keterlaluan, ekstrim dan menghina kesucian agama Islam.

100K Bantah Rancangan Netanyahu


Kira-kira 100,000 penunjuk perasaan hadir di tengah bandaraya Tel Aviv, membantah rancangan kerajaan baharu Perdana Menteri Benjamin Netanyahu untuk mengubah sistem kehakiman. 

23 Januari 2023

Tradisi Tionghoa Sebahagian Kehidupan Saya - Tok Guru Abdul Hadi


MARANG – Tradisi diamaljan masyarakat Tionghoa adalah sebahagian daripada kehidupan Presiden PAS, Tan Sri Dato’ Seri Abdul Hadi Awang yang meraikan sambutan Tahun Baru Cina saban tahun.

ADUN Rantau Abang Dilarang Bertemu Peserta Tuisyen Rakyat


DUNGUN - Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Rantau Abang, Cikgu Alias Harun dilarang untuk bertemu calon-calon Sijil Pelajaran Malaysia(SPM) 2022 yang merupakan peserta Tuisyen Rakyat di sebuah sekolah di sini.

Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...