09 Januari 2021

KAMI Sahut Cabaran Murali


KUALA TERENGGANU - Kumpulan Aktivis Media Inspirasi (KAMI) menyahut cabaran Pengarah terkenal tanah air,
Murali Abdullah yang mahu memulakan industri kreatif di negeri Terengganu dengan menganjurkan Kursus Penulisan Skrip.

08 Januari 2021

PAS Akan Perkukuh Dan Pertahan PN


- Selesaikan Covid-19 dan Banjir Sebelum Bubar Parlimen

MARANG - PAS menegaskan, akan memperkukuh dan mempertahankan kerajaan Perikatan Nasional (PN) serta berbincang dengan parti-parti politik agar Pilihan Raya Umum ke-15 (PRU15) tidak diadakan dalam tempoh terdekat berikutan peningkatan kes Covid-19, selain bencana banjir di beberapa negeri.

PAS Akan Perkukuh Dan Pertahan PN

Khutbah Jumaat 8 Januari 2021


Jangan Terpengaruh Dengan Golongan Yang Menyeleweng

07 Januari 2021

Agenda Kebajikan Rakyat Menjadi Keutamaan


Olleh : Adli Mohamad

DUNGUN - Parti Agama Islam Se-Malaysia (PAS) dilihat terus dominan melalui setiap agenda yang dirancang semuanya menjurus kepada agenda kebaikan kepada masyarakat yang menjadi keutamaan.

PAS Utamakan Penyatuan


Oleh : Adli Mohamad

KUALA TERENGGANU- Parti Agama Islam Se-Malaysia (PAS) lebih mengutamakan jalan damai serta penyatuan  demi kepentingan rakyat. 

Nasihat Yang Baik

 


Ada orang PAS marah sebab tulis yang negatif atau serang banyak sangat pasal Umno. Katanya takut jadi fitnah. Bagus nasihat tu, kalau boleh kita hati-hati, lagipun Umno masih kawan kita, kata dia. Betul tu, aku setuju.

Jentera Dikerah Turun Bantu Mangsa Banjir


Oleh : Saifullah Jusoh

BESUT - Jentera PAS kawasan Besut dikerah turun padang bergotong -royong bagi membantu mangsa-mangsa yang terjejas banjir akibat air pasang besar dan ombak kuat. 

Setahun Muafakat: Jangan Buat Onar, Tetapkan Tekad


Oleh : Dr Riduan Mohamad Nor.

Petang ini menggelegak medsos dengan Sidang Media mantan Setiausaha Agong UMNO yang juga SU Barisan Nasional, TS Anuar Musa . Bak kotak pandora yang memuntahkan jawaban dan menjawab teka teki panjang berkaitan surat sokongan kepada DSAI beberapa bulan lepas.

Banjir Besar Tahun 2014 Dikhuatiri Berulang


Oleh : Adli Mohamad

DUNGUN - Peristiwa banjir besar tahun 2014 sangat dibimbangi oleh penduduk Hulu Dungun yang kini berhadapan saat gentir apabila terpaksa Kembali berpindah ke Pusat Pemindahan Sementara (PPS).

Muslimat PAS Cakna Mangsa Ditimpa Musibah


Oleh :Nur Atika Hussin 

BESUT - Muslimat Parti Islam Se-Malaysia (PAS) mengambil cakna kepada mangsa-mangsa perumahan Kampung Pantai yang ditimpa musibah akibat dilanda banjir ombak.

06 Januari 2021

Munajat Perdana Diterima Masyarakat


Oleh : Aina Hassan Basari

SETIU - Hubungan baik antara ahli Skuad Yassin yang turut disertai wanita UMNO menjadikan Munajat Perdana dikendalikan Muslimat Parti Islam Se-Malaysia (PAS) semakin diterima masyarakat. 

05 Januari 2021

Reinkarnasi Komunisme: Tindakan PDRM Tepat


Oleh: Dr Riduan Mohamad Nor.

Tindakan PDRM terhadap sebuah restoran di Pulau Pinang  yang memaparkan gambar  Mao Tze Tung, ikon komunisme negara Besar China adalah terpuji. Polis juga menyiasat kes ini dibawah seksyen 47 Akta Pertubuhan  1966  kerana menerbitkan bahan propaganda pertubuhan haram dan seksyen 505 (b) Kanun keseksaan kerana menyebabkan ketakutan dan kegentaran awam.

Semua PPS Di Hulu Dungun Ditutup

 


KUALA TERENGGANU - Banjir gelombang kelima melanda Dungun pulih sepenuhnya dengan semua mangsa dibenarkan pulang ke rumah masing-masing pagi ini.

Penduduk Dungun Kembali Berada Di PPS


DUNGUN- Penduduk di Hulu Dungun telah kembali berada di Pusat Pemindahan Sementara (PPS) setelah kawasan berkenaan  banjir bermula petang semalam.

Tak Perlu Campur Hal Umno


KUALA TERENGGANU - Biarlah pemimpin parti Umno menyelesaikan masalahnya sendiri, tanpa perlu campurtangan mana-mana pihak lain. 

04 Januari 2021

PRU15: Bersedia Dengan Langkah Waspada


Oleh : Rohayati Ripin

KUALA TERENGGANU - PAS Terengganu bersedia dari sekarang dengan langkah waspada sekiranya berlaku Pilihan Raya Umum (PRU) ke 15 dalam masa terdekat ini kerana keputusan yang dibuat diperingkat negeri, mungkin berbeza dengan pusat.

Iltizam Atur Langkah Baharu


 Oleh : Adli Mohamad

 DUNGUN – Parti Islam Se-Malaysia(PAS) Dewan Undangan Negeri(DUN) Bukit Besi beriltizam untuk mengatur gerak langkah baharu yang lebih ke hadapan dengan menyusun kembali agenda serta perancangan dalam memperkasakan parti.

Ribuan Kecam Penjajah Amerika

 


Ribuan orang Iraq yang berkabung mengecam "penjajah Amerika", setahun setelah serangan drone Amerika Syarikat membunuh jeneral Iran Qassem Soleimani dan komandan militia Iraq, Abu Mahdi al-Muhandis.

Hujan, Banjir Berterusan, Pemuda Teruskan Kesiapsiagaan

 


Pemuda PAS sentiasa memantau dan mengambil cakna situasi keadaan cuaca buruk yang telah di laporkan di beberapa buah negeri dan keadaan yang semakin kritikal di beberapa tempat. 

Amboi-amboi Abang Mat Said, Mentang-mentanglah…..

Amboi-amboi Abang Mat Said,

Mentang-mentanglah PAS kata akan teruskan projek Kenyir yang dah telan duit rakyat RM200 juta, terus Abang Mat ingat projek dia itu macam menguntungkan rakyat dan sudah suci dari hening dosa, dia dah mula nak berlawan dengan PAS semula.

Contohilah ‘Ayah Ku’


Oleh ; Rohayati Ripin

KUALA TERENGGANU - Generasi baharu pada hari ini diingatkan agar mencontohi Ayah Ku, Che Ku Mat Salleh bin Da yang istiqamah dalam perjuangan dan memberi sumbangan kepada parti PAS.

03 Januari 2021

Sedikit Tanda Ingat, Banyak Tanda Ada


Oleh : Wajihah Rosli

SETIU, 1 Januari 2021 – Muslimat Parti Islam Se-Malaysia(PAS) Dewan Undangan Negeri(DUN) Langkap prihatin membantu mangsa banjir yang terjejas seadanya, ‘sedikit tanda ingat, banyak tanda ada’.

Monsun 'Masih Buas'


Amaran cuaca waspada dengan hujan lebat sehingga Selasa turut dijangka berlaku di Kelantan, Terengganu (Besut, Setiu, Kuala Nerus, Hulu Terengganu, Kuala Terengganu, Marang dan Dungun) dan Pahang (Cameron Highlands dan Lipis).

Wanita Berjiwa Kental Sentiasa Mendepani Cabaran

  Oleh : Aqilah Mohd Jafri / Gambar : Hajar Kamarudin  MARANG - Wanita berjiwa kental dengan semangat perjuangan dalam mendepani cabaran sej...