13 November 2021

Petugas Media Dan IT Berkampung


Oleh : YB Alias Che Hamid

Sejak semalam petugas Media dan IT PAS Kawasan Kemaman berkampung di Melaka bagi membantu persediaan dan kemenangan calon N09 DUN Durian Tunggal, Tuan Jaafar Othman.

Pelancongan Bakal Jadi Usaha Utama Jika PN Perintah Melaka

 

ALOR GAJAH - Pengarah Jabatan Pilihan Raya PAS Terengganu, YB Ariffin Deraman yakin, pelancongan akan jadi aktiviiti utama sekiranya Perikatan Nasional (PN) menerintah Melaka.

12 November 2021

Tidak Kisah Pasal Aktiviti Kempen

 


Oleh: Naraza Muda 

PRN Melaka 12 November 2021 Hari ke Enam 

Kecam Pembunuhan Wartawan Hamil

Bangkai kereta di lokasi letupan yang mengorbankan seorang wartawan di Aden, Yaman pada Selasa.

Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu pada hari Khamis mengecam pembunuhan seorang wartawan hamil di bandar pelabuhan selatan Yaman , Aden.

Ja'afar Kenalpasti Kemahuan Anak Muda Durian Tunggal


ALOR GAJAH | Calon PAS-Perikatan Nasional, Ja'afar Othman telah  mengenalpasti keperluan anak muda  Durian Tunggal selaku anak jati kawasan ini.

11 November 2021

Timbalan Menteri Rayu Pengundi Durian Tunggal


Olleh: Naraza Muda 11 November 2021 PRN Melaka.

ALOR GAJAH  | Timbalan Menteri Sains Teknologi & Inovasi, YB Datuk Haji Ahmad Amzad Hashim merayu kepada pengundi di Dun Durian Tunggal memberi peluang kepada En. Ja'afar Othman untuk berkhidmat kepada pengundi di kawasan ini.

Visi Ja’afar, Calon PAS-Perikatan Nasional (PN) Durian Tunggal

 

ALOR GAJAH – Ja’afar Othan, calon PAS-Perikatan Nasional (PN) mengemukakan visinya, kepada DUN tersebut sekiranya beliau diberi mandat sebagai wakil rakyat.

Calon PAS Berjaya Kumpul Dana Van Jenazah RM150,000

Calon PAS menziarahi bekas imam masjid


ALOR GAJAH - Calon PAS DUN Durian Tunggal Ja'afar Othman yang juga Ahli Jawatankuasa Masjid Al-Na'im mengucapkan terima kasih kepada semua ahli qaryah yang menyokong usahanya menghimpun dana untuk membeli sebuah van jenazah.

09 November 2021

Politik Dakwah Dan Peranan Pemuda


Oleh : Ustaz Fadhli Rahmi (UFR)

Setiap pemuda perlu menyedari sebagai seorang daie kita perlu mempunyai pemikiran dan perhatian yang cukup jelas terhadap jalan dakwah. Perhatian ini penting kerana hala tuju dakwah yang jelas akan membawa kepada hakikat untuk mencapai matlamat yang paling utama dalam dakwah.

Kerajaan Kuwait Letak Jawatan


Kerajaan Kuwait  pada hari Isnin menyerahkan peletakan jawatannya kepada Emir Sheikh Nawaf Al-Ahmad Al-Sabah, menurut media tempatan.

08 November 2021

Berpolitik Untuk Mati


KUALA TERENGGANU - Perjuangan dan penglibatan Parti Islam SeMalaysia (PAS) di dalam politik adalah sebagai bekalan untuk dibawa sewaktu mengadap Allah setelah mati nanti.

Lebih 800 Ribu Ahli Aktif, Indeks Kepercayaan 80 Peratus


Oleh : Fakhrusy Syakirin

KUALA TERENGGANU – Pejabat Agung PAS merekodkan sejumlah 845,920 ahli PAS yang aktif manakala 49,000 sebaliknya, dengan jumlah cawangan sebanyak 7618 di seluruh negara.

07 November 2021

Keluar Dari Kepompong!


Oleh : Rohayati R 

KUALA NERUS – Dewan Ulama PAS Pusat menggesa semua ahli dan penyokong agar melaksanakan program keluar dari 'kepompong'. 

Serah Kepada Presiden Tentukan Hala Tuju Parti


Oleh : Adli Mohamad

KUALA TERENGGANU - Pemuda PAS mengingatkan semuanya ahlinya agar menyerahkan kepada Presiden PAS, Dato Seri’ Tuan Guru Haji Abdul Hadi Awang untuk membuat keputusan dan menentukan hala tuju perjalanan parti.

Protes Sudan Seru Mogok Tolak Kongi Kuasa Dengan Tentera


Pergerakan protes Sudan telah mengumumkan mogok dua hari di seluruh negara, menolak inisiatif yang disokong antarabangsa untuk pengaturan perkongsian kuasa dengan tentera berikutan rampasan kuasa bulan lalu.

Budaya Infak Kekuatan PAS


Katakanlah apa sahaja kepada PAS, tomohan negetif dan celaan, 'Parti Tong Milo, Parti peminta sedekah, Parti derma' dan apa lagi gambaran seakatan dengannya.

Pertembungan PRN Melaka; PAS Akur Walaupun Kecewa


Oleh : Adli Mohamad

KUALA TERENGGANU - PAS akur walaupun sedikit kecewa dengan keputusan Barisan Nasional (BN) mahu meletakkan calon pada kesemua 28 kerusi Pilihan Raya Negeri (PRN) Melaka.

Umno Terengganu Perlu Lihat Muafakat Dalam Konteks Nasional

 


Oleh : Adli Mohamad

KUALA TERENGGANU - Penyatuan parti-parti politik Melayu perlu dijayakan dengan melihat konteks yang lebih besar dan masa depan serta perpaduan rakyat di negara ini. 

Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...