27 Ogos 2020

Khutbah Jumaat 28 Ogos 2020


Hijrah Dan Janji Allah

Pakistan Tolak Kewarganegaraan India Penduduk Kashmir


Pakistan menolak pemberian sijil pemastautin kepada ribuan penduduk di Jammu dan Kashmir yang majoriti beragama Islam, menyifatkannya sebagai usaha untuk mengubah struktur demografi wilayah yang dipertikaikan itu.

PRK Slim : PAS Tidak Hantar Petugas Kerana PH Tidak BertandingOleh : Suhaimi Taib

TANJUNG MALIM,  26 Ogos - PAS Pusat mengambil keputusan tidak menghantar petugas untuk berkempen pada pilihan raya kecil Dewan Undangan Negeri Slim (DUN) kerana menyifatkan ia tidak sengit berikutan Pakatan Harapan (PH) tidak bertanding.

26 Ogos 2020

PRU Wajar Diadakan Segera


Oleh : Adli Mohamad

Dungun - Pilihan raya Umum ke-15 wajar diadakan segera dalam keadaan Pakatan Harapan (PH) kian lemah dan bercelaru bagi memberikan kemenangan selesa kepada Muafakat Nasional .

DAP Cakap Tak Serupa Bikin!

KUALA TERENGGANU - DAP disifatkan sebagai 'cakap tak serupa bikin' dalam isu projek rundingan terus tender Kerajaan Persekutuan. 

25 Ogos 2020

Londehnya Janji PH 'Tiada Runding Terus'

Kerajaan Pakatan Harapan dilondehkan sekali lagi bilamana Menteri Kewangan Datuk Seri Tengku Zafrul Tengku Abdul Aziz mendedahkan bahawa 101 projek yang menelan kos RM6.61 bilion diluluskan secara runding terus oleh kerajaan PH. 

BPMS Jadikan PAS Tetap Utuh

Oleh : Nooreni Abu Bakar

DUNGUN - Budaya Politik Matang dan Sejahtera(BPMS) adalah pendekatan yang diambil Parti Islam Se-Malaysia(PAS), menjadikan gerakan parti politik Islam itu kekal utuh.

PRU15 Hasrat PAS Kekalkan Status Quo

PRU15; Hasrat PAS Kekalkan 'Status Quo'

KUALA TERENGGANU - PAS Terengganu meletakkan hasrat, mengekalkan 'status quo' kerusi Dewan Undangan Negeri yang dimenangi pada pilihan  raya umum (PRU) lalu.

24 Ogos 2020

Dedahkan Dunia Politik Kepada Anak Muda

 


Oleh : Rohayati Ripin

KUALA TERENGGANU – Anak muda harus didedahkan dengan dunia pendidikan politik kerana mereka adalah pemimpin pada masa hadapan.

Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...