07 Februari 2015

KAMI Terbit Buku Ketiga

IMG-20150202-WA0041KUALA TERENGGANU – Kumpulan Aktivis Media Independen (KAMI) Terengganu mengucapkan ribuan terima kasih kepada semua pihak yang menyokong dan memberikan sumbangan kepada kegiatan badan bukan kerajaan (NGO) tersebut.
Bagi pihak Jawatankuasa KAMI, Pengerusinya Dr. Azman Ibrahim merakamkan penghargaan kepada semua pemimpin khususnya Presiden PAS Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang yang telah bersetuju untuk menjadi tetamu kehormat pada Majlis Makan Malam yang akan diadakan minggu hadapan, Selasa 10 Februari.

04 Februari 2015

Fitnah Yang Jahat


mohd nor ybKUALA TERENGGANU – Ketua Penerangan PAS Terengganu Ustaz Mohd Nor Hamzah menafikan beliau menulis satu ‘mesej’ yang beredar dikalangan pengguna aplikasi ‘WhatsApp’ serta menyelar pihak yang menulis dan mengedarkannya.
Beliau menyifatkan ia satu fitnah yang jahat dan berdoa kepada Allah agar perbuatan pihak terbabit dibalas oleh Allah SWT.

Program Ameerah Tingkat Keberadaan dan Kebersamaan Anak-anak Ahli PAS

IMG-20150203-WA0077
DUNGUN – Sebagai sebuah gerakan dakwah dan siasah, PAS menekankan Tarbiyah Islamiah kepada ahli-ahli dan penyokongnya, kerana dasar dan perjuangan parti itu adalah Islam.
Tumpuan PAS bukan hanya kepada anggotanya sahaja, malahan juga kepada anak-anak mereka, bagi memastikan kesinambungan perjuangan yang dibawa oleh para anbiya.

02 Februari 2015

Muslimat ‘Disuntik’ Dengan Ucapan Semangat Ketuanya


Screenshot (664)KUALA TERENGGANU – Himpunan Harapan Semua (HARAP 3.1) yang berakhir pada Sabtu 31 Januari Memberi makna yang cukup hebat pada semua ahli dan penyokong PAS seluruh negeri Terengganu.
Program yang di adakan awal tahun 2015 ini seolah-olah ‘pukulan gong’ kepada semua jentera parti yang terlena.”


01 Februari 2015

Riadah Tautkan Ukhuwah


bola sepak pantai1KUALA TERENGGANU – Program Himpunan Harapan Rakyat (HARAP) 3.1 anjuran Badan Perhubungan PAS Negeri Terengganu (BPPNT) di sini berakhir pada Sabtu 31 Januari.
Program yang berlangsung bermula sejak Khamis 29Januari itu telah diisi dengan pelbagai acara yang menarik minat pengunjung yang hadir.
Bertempat di tepi pantai Telaga Daing, Seberang Takir, berhampiran tapak HARAP 3.1 acara pertandingan bola sepak pantai telah diadakan, dibawah selian Lajnah Kesenian, Kebudayaan dan Sukan (DACS) Dewan Pemuda PAS Negeri Terengganu (DPPNT) telah disertai oleh pasukan pemuda daripada 8 kawasan.

HARAP 3.1; Gotong Royong Baiki Jeti Lama dan Khidmat Kebajikan


20150131_125455KUALA TERENGGANU – Selain ceramah penerangan, dakwah, sukan dan rekreasi, Himpunan Harapan Semua (HARAP 3.1) yang diadakan selama 3 hari di kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Seberang Takir, turut melibatkan semua ahli-ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) dan pemimpin PAS, ‘turun padang’ menziarahi rakyat.
Pembaikian jeti lama yang sudah uzur di kampung Hujung Tanjung akan menjadi ‘mercu tanda’ ingatan rakyat terhadap penganjuran HARAP 3.1 yang berakhir pada Sabtu malam 31 Januari.

Wanita Berjiwa Kental Sentiasa Mendepani Cabaran

  Oleh : Aqilah Mohd Jafri / Gambar : Hajar Kamarudin  MARANG - Wanita berjiwa kental dengan semangat perjuangan dalam mendepani cabaran sej...