27 Ogos 2022

PAS Yakin Menang 32 Kerusi Kekal Terengganu


BESUT- PAS  yakin akan kekal mempertahankan kemenangan di Terengganu dengan menang semua di 32 kerusi Dewan Undangan Negeri (DUN).

26 Ogos 2022

Muslimat Wakaf Mempelam Lancar Inisiatif 'Seraga Hijau'


KUALA TERENGGANU - Muslimat PAS DUN Wakaf Mempelam dengan kerjasama Pusat Khidmat (PKM) DUN tersebut melancarkan program 'Seraga Hijau', bantuan makanan keperluan asas untuk penduduk setempat yang kurang berkemampuan. 

Hamas, Jihad Islam Ikrar Bersama Tentang Israel


Kedua-dua kumpulan pejuang Palestin bersama-sama berikrar untuk menyokong diantara satu sama lain dalam penentangan terhadap pendudukan rejim haram Israel.

24 Ogos 2022

PAS Bersama Masyarakat Raikan Hari Kebangsaan


KUALA TERENGGANU - PAS bersama 300 orang penduduk sekitar Seberang Takir menyertai program 10,000 ribu langkah merdeka, sebagai simbolik sambutan hari kebangsaan.

PAS Terus Menyeru Kepada 'Perpaduan Ummah'


KUALA TERENGGANU - PAS masih terbuka dan menyeru  mana-mana parti politik untuk bekerjasama  ke arah memastikan agenda 'Perpaduan Ummah' dapat dicapai.

23 Ogos 2022

Agama Dengan Politik Pemerintahan Adalah Saudara Kembar


DUNGUN -  Agama dengan politik pemerintahan adalah saudara kembar dan sentiasa beriringan, jika salah satu di ketepikan maka akan berlaku kepincangan . 

PRU15; Pihak Yang Menekan PM Perlu Sedar Diri

 

KUALA TERENGGANU - Bukan soal takut atau tidak bersedia menghadapi pilihan raya umum, tetapi tindakan beberapa pihak yang menekan Perdana Menteri (PM) secara sepihak perlu menyedari realiti kerajaan hari ini.

22 Ogos 2022

Imran Khan Didakwa Mengikut Undang-Undang 'Anti-Keganasan'


 Polis Pakistan telah mendakwa Imran Khan di bawah undang-undang antikeganasan, beberapa hari selepas bekas perdana menteri itu menyerang polis dan pegawai kehakiman dalam ucapannya semasa perhimpunan besar di ibu negara, Islamabad.

21 Ogos 2022

Hapuskan Pemberi Rasuah


Firman Allah SWT:

﴿وَلَا تَأۡكُلُوٓاْ أَمۡوَٰلَكُم بَيۡنَكُم بِٱلۡبَٰطِلِ وَتُدۡلُواْ بِهَآ إِلَى ٱلۡحُكَّامِ لِتَأۡكُلُواْ فَرِيقٗا مِّنۡ أَمۡوَٰلِ ٱلنَّاسِ بِٱلۡإِثۡمِ وَأَنتُمۡ تَعۡلَمُونَ١٨٨﴾ 

Keputusan Pembubaran Parlimen Dibincangkan Di peringkat Kabinet


KUALA TERENGGANU - Keputusan pembubaran Parlimen perlu dibincangkan di peringkat Kabinet memandangkan BN bukan lagi gabungan yang membentuk kerajaan secara bersendirian.

Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...