05 Jun 2021

Bekal Makanan Pastikan Rakyat Kekal Di Rumah

 

Oleh : Amiruddin Zamri

DUNGUN - PAS Kawasan Dungun menyalurkan sumbangan bekalan makanan asas sebagai usaha memastikan rakyat mematuhi Prosedur Operasi Standart (SOP) yang ditetapkan, agar terus berada di rumah.

Pemuda PAS Sokong Ketegasan Kerajaan


 Dewan Pemuda PAS Malaysia mengikuti rapat dan menyokong penuh ketegasan Kerajaan Malaysia dalam isu pencerobohan 16 pesawat Tentera Udara Republik Rakyat China (PLAAF) terhadap ruang udara Zon Maritim Malaysia (ZMM), serta menghampiri ruang udara nasional di kawasan Laut China Selatan.

Majoriti Rakyat Setuju Dengan ‘Lockdown’


 Oleh : Rohayati Ripin

KUALA TERENGGANU - Walaupun mengalami sedikit kesukaran, majoriti rakyat bersetuju dengan langkah pengumuman Perintah Kawalan Pergerakan Penuh (total lockdown) yang dilaksanakan oleh kerajaan bermula 1 Jun sehingga 14 Jun.

04 Jun 2021

Tidak Ada Perbezaan, Netanyahu Atau Bukan

 

Jurucakap Hamas, Hazem Qassem.

Tidak ada perbezaan sama ada Netanyahu atau bukan, pemimpin baru rejim yang akan menggantikan Perdana Menteri Israel itu.

PKPD; Inisiatif Muslimat Besut Bantu Penduduk


Oleh : Rohayati Ripin

KUALA TERENGGANU - Muslimat PAS Besut dibantu setiap anggotanya di DUN-DUN mengambil inisiatif membantu penduduk yang terjejas akibat Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD).

Isu Arak: Antara Politik Dan Dakwah


Pertamanya, saya bersyukur dengan pengumuman yang dibuat oleh Menteri Pertahanan, Ismail Sabri Yaakob yang telah menghentikan operasi kilang minuman keras secara serta-merta. 

03 Jun 2021

BERKAT 3.0 : Muslimat Terengganu Zahir Penghargaan


KUALA TERENGGANU  -  Muslimat Parti Islam Se-Malaysia (PAS) Terengganu menzahirkan setinggi-tinggi perhargaan kepada kerajaan negeri di atas pengumuman  pelbagai insentif Bantuan Ekonomi Rakyat Terengganu (BERKAT 3.0). 

02 Jun 2021

Pemuda Sambut Baik Pengumuman BERKAT 3.0


KUALA TERENGGANU - Dewan Pemuda PAS Negeri Terengganu (DPPNT) menyambut baik pengumuman pakej Bantuan Ekonomi Rakyat Terengganu(Berkat 3.0) oleh YAB Menteri Besar Dato' Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar, sebagai usaha kerajaan dalam membantu rakyat. 

EU Gesa Israel Tamatkan Sekatan Keatas Gaza


 Seorang pegawai kanan Kesatuan Eropah (EU) meminta Israel untuk menamatkan sekatan keatas Semenanjung Gaza yang dikenakan sejak 15 tahun lalu. 

PKP 3.0; Bersabar Dan Teruskan Munajat


KUALA NERUS - Semua rakyat Terengganu khususnya dalam kalangan penduduk daerah ini, diseru bersabar dan menerima baik arahan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) 3.0 (Total Lockdown). 

01 Jun 2021

Bebaskan Segera18 Wartwan Dari Penjara Israel


KUALA TERENGGANU - Kelab Aktivis Media Inspirasi (KAMI) mengutuk sekeras-kerasnya dan menuntut pembebasan segera 18 orang wartawan Palestin yang telah ditahan di penjara Israel. 

Segerakan Pembukaan Kedutaan Untuk Palestin Di Jordan

 


Ancaman besar kepada keamanan dunia sekarang adalah kuasa besar Amerika Syarikat dan sekutunya yang menjadi pelindung kepada setiap tindakan kejam Israel di Palestin.

31 Mei 2021

Sejarah Fikrah Vaksinasi

 


Saya mengucapkan jutaan terima kasih kepada Dewan Pemuda PAS Malaysia  (DPPM) yang menganjurkan program Jom Vaksin.

Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

  Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...