05 Februari 2022

Warga KT Sumbang RM33 Ribu Kepada Mangsa Kebakaran

Ustaz Wan Sukairi (tengah) menyampaikan sumbangan Warga Kuala Terengganu Terengganu kepada Mudir Pusat Pengajian Taman Islam Chukai Kemaman, Ustaz Haji Wahab Ali  disaksikan oleh Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Chukai, Haji Hanafiah Mat (kanan sekali) di sekitar kawasan kebakaran tersebut

KUALA TERENGGANU - Warga Kuala Terengganu berjaya menyumbangkan sejumlah RM33,000 bagi meringankan beban mangsa kebakaran Pusat Pengajian Taman Islam Kampung Bakau Tinggi, Chukai. 

Tanggungjawab Besar Ajak Pengundi Remaja Undi PAS


Oleh : Fatimah Din

MARANG - Setiap petugas Parti Islam Se-Malaysia (PAS) mempunyai tanggungjawab besar untuk mengajak pengundi remaja yang baru pertama kali mengundi untuk menyokong parti itu.

04 Februari 2022

Menteri Luar Qatar Tolak Normalisasi Dengan Israel


Menteri Luar Qatar Sheikh Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani menolak kemungkinan negara Teluk itu akan menormalkan hubungan dengan Israel.

Istiqamah Membawa Islam Dalam Perjuangan


PAS adalah parti politik Islam. Dasarnya ialah Islam. Rujukannya ialah al-Quran, as-Sunnah, Ijmak dan Qias. Untuk menghurai, menjelas dan mentafsir dasar Islam yang dipegang oleh PAS

"Bukan Senang, Tetapi Tidak Susah"


Oleh : Syafiqha Sharuddin

KUALA TERENGGANU - Tugas yang diamanahkan kepada setiap orang, bukanlah kerja yang senang tetapi tidaklah susah untuk dilaksanakan.

02 Februari 2022

Beristiqamah Bersama Islam Memperkasakan PAS


Semua pihak dapat menyaksikan sendiri sejarah PAS sebagai sebuah parti yang paling berpengalaman dalam mengadakan persefahaman dengan semua parti daripada pelbagai aliran, pendekatan dan ideologi.

31 Januari 2022

Dr Solah Abdul Fattah Dalam Kenangan

 


Oleh : Zakaria Ismail 

PROLOG

Begitulah pengakhiran kehidupan seorang ulamak mujahid pada saat beliau meninggalkan dunia fana ini. Pengakhirannya pada hari Jumaat, Sayyidul Ayyaam 28 Januari 2022.

370 Nelayan Terima Bantuan


DUNGUN - Seramai 370 orang nelayan menerima bantuan daripada Parti Islam Se-Malaysia (PAS) Dewan Undangan Negeri (DUN) Rantau Abang. 

30 Januari 2022

PBB Komited Kepada Penyelesaian Dua Negara Untuk Palestin


 Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu telah mengulangi komitmen terhadap prinsip penyelesaian dua negara untuk menamatkan konflik Palestin-Israel selama beberapa dekad.

Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

  Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...