24 September 2022

Orang Muda Mesti Cakna Politik


KUALA NERUS - Orang Muda perlu cakna politik untuk menentukan masa depan negara. 

Pertahan Kemenangan, Pertahankan Kebenaran


KUALA NERUS - Kemenangan PAS Terengganu dalam Pilihan Raya Umum ke 15(PRU15) mestilah dipertahankan kerana ianya juga bermakna mempertahankan kebenaran menegakkan Islam dalam pentadbiran. 

23 September 2022

Moga Bob Lokman Samai Di sana


Oleh: Dr  Riduan Mohamad Nor


"Assalamualaikum....Ana nok tinggal sikit wasiat ko anta...

Kalu taqdir ana sampai,

Ampunkan semua dosa ana,

Bagi peluang pada anak ana untuk mengaji sampai habis disitu ( an nur Setiu)

Jentera PAS Bersedia Sepenuhnya


KUALA NERUS - Kehadiran ramai program Pra Himpunan Teguh Pertahan membuktikan bahawa PAS Terengganu telah bersedia sepenuhnya bagi menghadapi Pilihan Raya Umum (PRU) Ke-15, cuma menunggu tarikhnya sahaja.

Teguh Pertahan, Terengganu Model Pentadbiran BPMS


Oleh : Tuan Nuramirul

KUALA NERUS - Kerajaan negeri di bawah pentadbiran Parti Islam Se-Malaysia (Pas) perlu dikekalkan dalam usaha menjadi model Budaya Politik Matang dan Sejahtera (BPMS). 

Umno Tak Sokong MN? Tunggu Parlimen Bubar


DUNGUN- Untuk mengetahui samada Umno menyokong Muafakat Nasional(MN) atau sebaliknya, tunggu apabila  Parlimen dibubarkan  untuk Pilihan Raya Umum ke-15(PRU15) diadakan nanti.

PAS Berupaya Pulihkan Kembali Ekonomi Orang Melayu


DUNGUN -PAS berupaya untuk memulihkan kembali ekonomi orang melayu yang kini berada jauh di belakang jika parti itu berjaya mengekalkan kemenanganl dalam Pilihan Raya Umum ke 15(PRU15) .

22 September 2022

PAS Berintegriti Berbanding Parti Lain


DUNGUN - PAS dilihat  lebih berintegriti dan terbukti  berbanding parti-parti lain yang ada dalam negara  

Manfaatkan Studio Semaksima Mungkin

 


Oleh: Pyang Mamat

KEMAMAN - Bersesuaian dengan perkembangan maklumat yang diperlukan kini, studio merupakan salah satu medium untuk menyalurkan maklumat parti kepada masyarakat melalui media sosial.

21 September 2022

Jelajah Treler Teguh Pertahan Mulakan Langkah Pendekar


 DUNGUN - Jelajah Tereler Teguh Pertahan memulakan memulakan langkah pendekar dengan menayangkan filem Mat Kilau kepada rakyat di Pasar Felda Jerangau.

20 September 2022

Penyatuan Ummah Elak Pertandingan Tiga Penjuru

 


PAS yakin Agenda Penyatuan Ummah dan Perpaduan Nasional di antara orang MelayuIslam, kaum Bumiputra dan rakyat pelbagai kaum di negara ini hanya dapat dicapai sekiranya kestabilan politik dapat diwujudkan selepas PRU15.

PRU15 Hujung Penggal


PAS Komited PRU15 Sehingga Penghujung Penggal

KUALA TERENGGANU - PAS komited untuk melihat keperluan mengadakan Pilihan Raya Umum Ke 15 (PRU15) sehingga penghujung penggal Parlimen dan Dewan Undangan Negeri (DUN) bukan mendesak ianya diadakan segera khususnya di musim banjir.

19 September 2022

Fenomena Penjelasan Batas-Batas Iman Dan Kufur Bukan Takfiri.

 


Oleh: Dr Riduan Mohamad Nor


Membaca serangan Tun Mahathir dan pemimpin-pemimpin PH lewat isu takfir terhadap PAS seolah membawa kami generasi berumur 40an dan 50an  melewati kembali terowong masa zaman pemerintahan sebagai Perdana Menteri yang keempat Malaysia. Era diktator yang akan menghumban penentang-penentang politik kerajaan BN ke dalam jeriji besi ISA serta pesaing-pesaing politik Tun dalam UMNO terhumban keluar daripada persaingan merebut pengaruh ahli UMNO. Itulah kahak sejarah yang ditelan oleh TS Musa Hitam, Tengku Razaleigh  Hamzah, Anwar Ibrahim, manakala PAS sebagai parti politik yang paling menderita dizaman Tun Mahathir.

18 September 2022

PAS rasmi projek hok Umno buat!


Oleh : Dr Azman Ibrahim

Minta maaf deh, ambe nak perbetulkan ungkapan yang kedengaran banyak diratib dalam ceramah-ceramah loni. 

Pilih Perdamaian Dengan Azerbaijan

 


Armenia harus menghentikan provokasinya di sepanjang sempadan dengan Azerbaijan dan sebaliknya berdamai, kata menteri luar Türkiye pada hari Selasa.

Menala Serangan Bertubi Kepada Presiden PAS: "Demo Tak Kenal Barey Boh"


 Oleh: Dr Riduan Mohamad Nor

Tiga empat hari ini, galak pemimpin parti-parti PH menyerang Tuan Guru Haji Abdul Hadi, termasuk Tun Mahathir yang mengkafirkan PAS hari ini. Dunia siber juga menggelegak dengan foto Tuan Guru dengan anak bongsu perempuannya yang diedit, disertai dengan komen-komen jelek penyokong PH. Usaha terancang dan bersepadu ini juga cuba mengambarkan Presiden PAS itu melakukan suapan untuk melepaskan diri daripada isu 90 juta.

24 Pasangan Diraikan


MARANG - Kerajaan PAS Terengganu meraikan seramai 24 pasangan muda dalam program walimatulUrus Perdana bagi tahun 2022.

Wanita Berjiwa Kental Sentiasa Mendepani Cabaran

  Oleh : Aqilah Mohd Jafri / Gambar : Hajar Kamarudin  MARANG - Wanita berjiwa kental dengan semangat perjuangan dalam mendepani cabaran sej...