19 Julai 2012

Isu Perlaksanaan Hudud Johor; Umno Memang DiTunggang MCA!


MARANG – Tidak seorang pun pemimpin Umno termasuk Presiden Umno Dato’ Seri Najib Razak yang tampil membela ADUN Kemelah, Johor, Datuk Ayub Rahmat apabila beliau di hina oleh pemimpin MCA.

Menurut ADUN Bukit Payong Ustaz Mohd Nor Hamzah, Datuk Ayub telah mencadangkan Johor menjadi negeri pertama melaksanakan hukum hudud di Malaysia.

18 Julai 2012

Umno-BN Tipu Rakyat Seperti Tipu Budak Darjah Tiga, Kata Cikgu Lau


SETIU – Bekas Setiausaha Parti Gerakan Negeri Kelantan, Cikgu Lau Chin Chua dukacita apabila Umno dan Barisan Nasional (BN) kini, menggunakan fitnah, tipu muslihat dan memperbodoh kan rakyat demi mahu mengekalkan kuasa.

Katanya, kerana takut kalah dalam pilihanraya umum akan datang Umno-BN telah menipu rakyat dengan mengatakan DAP akan menguasai negara sekiranya Pakatan Rakyat menguasai Putrajaya.

16 Julai 2012

Cakna Ramadhan al-Mubarak Sudah Bermula


KUALA TERENGGANU - PAS mengingatkan seluruh umat Islam, bulan Ramadhan al-mubarak, bulan yang penuh keberkatan dan keampunan dari Allah SWT akan tiba dalam masa seminggu sahaja lagi.

Sebagai sebuah sebuah Gerakan Islam dan Parti Islam, PAS telah pun menggerakkan program-program yang menekankan peri pentingnya Ramadhan itu kepada umat Islam.

Himpunan Oren Masjid wilayah Persekutuan Sabtu 14 Julai 2012
Mangsa Kebakaran Terima Sumbangan

  DUNGUN - Mangsa kebakaran yang berlaku di Jongok Batu pada dua minggu lepas menerima sumbangan PAS Dungun menerusi Lajnah Kebajikan dan Ke...