15 Disember 2022

Bahaya Tidak Mengundi, Syabas Anak Muda


Allah SWT menetapkan wajibnya politik bagi menegakkan Islam itu berkuasa dan berdaulat, malah ia menjadi suatu amanah besar kepada makhluk manusia sejak diciptakan alam semesta ini. Perkara ini dijelaskan oleh firman-Nya:

إِنَّا عَرَضۡنَا ٱلۡأَمَانَةَ عَلَى ٱلسَّمَٰوَٰتِ وَٱلۡأَرۡضِ وَٱلۡجِبَالِ فَأَبَيۡنَ أَن يَحۡمِلۡنَهَا وَأَشۡفَقۡنَ مِنۡهَا وَحَمَلَهَا ٱلۡإِنسَٰنُۖ إِنَّهُۥ كَانَ ظَلُومٗا جَهُولٗا٧٢

“Sesungguhnya, Kami telah mengemukakan segala perkara amanah kepada langit, bumi dan gunung-ganang, maka semuanya enggan untuk memikul amanah itu dan mereka takut akan mengkhianatinya. Dan amanah itu dipikul oleh manusia. Sesungguhnya, manusia itu amat zalim dan amat bodoh.” (Surah al-Ahzab: 72)

Banjir: Fokus Kepada ‘Gelombang Kedua’


KUALA TERENGGANU – Banjir gelombang pertama yang berlaku sejak 7hb Disember lalu tamat hari ini dan seluruh warga Terengganu diminta fokus bagi menghadapi gelombang kedua.

13 Disember 2022

Reformasi Diimport Melawan Gelombang Hijau


Kira-kira beberapa tahun yang lampau, ada beberapa orang tokoh muda PAS mendedahkan mereka mendapat undangan kursus di sebuah negara jiran, dan ceramahnya diisi oleh beberapa orang tokoh politik, intelijen tentera negara besar dan negara tuan rumah, pensyarah dan lain-lain. Undangan dihadiri dari beberapa negara termasuk tokoh dari Malaysia. 

12 Disember 2022

Lim Kit Siang Hina Pilihan Rakyat


Lima penulisan Lim Kit Siang mengenai gelombang hijau, Islam politik dan Islamophobia mutakhir ini menunjukkan wajah sebenar beliau dan DAP yang sedang mengalami paranoia dan menghina pilihan rakyat dalam sebuah negara yang mengamalkan demokrasi berparlimen.

11 Disember 2022

Bukan RM600b Tapi Guna Dana Awam Hanya RM92.5b


 Siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) bukan atas dakwaan penyelewengan RM600 bilion oleh kerajaan terdahulu, tetapi hanya tertumpu kepada RM92.5 bilion.

Banjir Terengganu Terkawal


 KUALA TERENGGANU - Banjir Monsun Timur Laut yang melanda negeri ini masih dalam keadaan terkawal dengan 587 mangsa telah dipindahkan ke 10 buah Pusat Pemindahan Sementara (PPS) telah dibuat berikutan banjir yang melanda empat daerah di negeri ini.

Pemerintahan Pakatan-Barisan 'Penipuan Terbesar Pilihan Raya’Pemerintahan campuran yang dibentuk oleh Pakatan Harapan (PH) dan Barisan Nasional (BN) adalah satu "penipuan pilihan raya terbesar yang pernah ada".

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...