27 Oktober 2012

Misi Yayasan Amal Mendapat Sokongan NGO dan Pemerintah


Guwahati, ASSAM – Program korban dan misi kemanusiaan Yayasan Amal Malaysia sempena Eidul Adha di wilayah Assam Timur Laut India mendapat sokongan badan bukan kerajaan (NGO) dan wakil pemerintah Wilayah Assam.

Mewakili NGO India, Human Welfare Foundataion (HWF) Abdul Salam Abdullah berkata, beliau berbesar hati apabila diberitahu oleh Presiden Yayasan Amal, Haji Husin Ismail bahawa pihak Yayasan Amal akan mengadakan program di India.

“saya berasa gembira dengan kedatangan saudara-saudara saya dari Malaysia yang sudi menyumbangkan khidmat bakti di India khususnya di wilayah Assam,”ujarnya.

Gencatan Senjata Sempena Aidiladha 'Kelabu'

AMMAN: Tentera Presiden Syria, Encik Bashar Al-Assad, terus menggunakan kereta kebal dan melancarkan roket ke arah sebuah kawasan luar bandar Damsyik semalam.

Serangan itu membunuh lima orang, kata aktivis pihak pembangkang sehari sebelum gencatan senjata yang diusahakan Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) sepatutnya berkuat kuasa.

Pertempuran di Harasta, ke timur laut Damsyik, tercetus setelah pihak pemberontak melepasi dua sekatan jalan tentera di pinggir bandar itu.

Adakah Sudah cukup ‘Berkorban’ Dengan Menyembelih Haiwan Ternakan?

KUALA TERENGGANU - Presiden PAS Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang meneru semua umat Islam mengambil contoh pengorbanan nabi-nabi dan pengikutnya dalam menegakkan Islam sepanjang zaman.

“Marilah kita mengambil pengajaran diatas dua peristiwa ini untuk meningkatkan keyakinan dan ketaatan kepada agama Allah SWT.

26 Oktober 2012

Yayasan Amal Memberikan Khidmat Perubatan kepada Mangsa Kriris Perkaumanan di Wilayah Assam

KLIA, Sepang - Rombongan seramai lapan orang anggota sukarelawan Yayasan Amal Malaysia telah berangkat bagi melaksanakan misi NGO tersebut ke Wilayah Assanm di Timur Laut India.

Presidennya, Haji Hussin Ismail berkata, misi kemanusiaan tersebut adalah merupakan misi ke-12 yang diadakan sempena Eidul Adha dan program korban peringkat antarabangsa.

Wanita Berjiwa Kental Sentiasa Mendepani Cabaran

  Oleh : Aqilah Mohd Jafri / Gambar : Hajar Kamarudin  MARANG - Wanita berjiwa kental dengan semangat perjuangan dalam mendepani cabaran sej...