24 Januari 2015

Karnival Terengganu Baharu; Satu Sabotaj, Provokatif dan Kebudak-budakan!


IMG-20150118-WA0039KUALA TERENGGANU – PAS menyifatkan program Karnival Terengganu Baharu yang diadakan pada tarikh dan lokasi yang sama dengan Himpunan Harap Semua (HARAP 3.1) anjuran PAS, sebagai satu tindakan ‘sabotaj’ dan ‘provokatif’ oleh Umno dan Barisan Nasional (BN).
Setiausaha Badan Perhubungan PAS Terengganu Haji Muhyiddin Abd Rashid berkata, program Karnival yang diadakan di bangunan Penyelaras Umno Seberang Takir itu, hanya kira-kira 500 meter dari tapak HARAP 3.1 adalah tindakan bersifat ‘kebudak-budakan’.

22 Januari 2015

Jalan Raya Keruak ke Gunung Bongsu Hancur!


IMG-20150115-WA0087 (2)BESUT – Penduduk menyifatkan jalan raya yang dibina oleh kerajaan Umno dan Barisan Nasional (BN) dari Keruak ke Gunung Bongsu di sini ‘hancur’.
Bukan sahaja ia ‘rosak teruk’ kerana di landa bah besar pada akhir tahun lalu, tetapi hancur kerana ‘ketelusan’ dan unsur-unsur penyelewengan yang berlaku semasa pembinaannya.


21 Januari 2015

‘Anak Berani Tidak Tahu Berbohong……..’


IMG-20150120-WA0043BESUT – Dakwaan sesetengah pihak bahawa Islam tidak meletakkan wanita ditempat yang sewajarnya adalah tidak benar, bahkan, Islam mengangkat martabat seorang wanita dan mengiktiraf peranannya.
Menurut Pensyarah Universiti Islam Antarabangsa, Prof. Madya Dr Che Noraini Hashim, Allah menjanjikan balasan dan mengangkatmartabat wanita kerana pengorbanan mereka dalam tamadun manusia.

20 Januari 2015

Penduduk Ragu Tentang Pembinaan Rumah Pangsa Mampu Milik


rumah pangsa pulau redang2PULAU REDANG – Janji Kerajaan negeri Terengganu untuk menyiapkan projek pembangunan 160 unit rumah pangsa mampu milik di sini akan siap pada akhir tahun 2014, sudah pun berlalu.
Mantan Menteri Besar Datuk Seri Ahmad Said ketika melawat pada 19 Mac tahun lalu berkata, projek yang dibina di atas tapak seluas 1.7 ha sudah hampir 40 peratus siap dan dijangka boleh diduduki seawal tahun hadapan.

18 Januari 2015

Pembaziran Terus Berlaku


psr pakaKUALA TERENGGANU – Kerajaan Umno dan Barisan Nasional (BN) sering menuduh pembangkang sengaja mereka cerita tentang penyelewengan dan pembaziran yang terus berlaku dalam pentadbiran negeri ini.
Sebaliknya Laporan Ketua Audit Negara Tahun 2014 mendedahkan, pembaziran terus berlaku akibat pengurusan yang lemah oleh pentadbiran kerajaan.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...