08 September 2012

Rakan Khidmat Rantau Abang Ziarah Lebih 1000 Rumah Sejak Pelancaran

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita2/ziarah%20rantau%20abang2.jpgDUNGUN – Lebih seribu buah rumah warga emas yang uzur dan kurang segar telah diziarahi oleh Rakan Khidmat Dewan Undangan Negeri (DUN) Rantau Abang sejak pelancaran skuad Lujnah Kebajikan dan Kemasyarakatan PAS Terengganu itu pada tahun lalu.

Pengerusinya Cikgu Ahmad Fauzi berkata program ziarah tersebut dibuat secara berterusan pada setiap hari.

07 September 2012

Pertambahan Pengundi Muda Faktor Kejayaan PAS (Key Success Factor) Pada PRU-13

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita2/pc%20rumah%20terbuka.jpgKUALA TERENGGANU - Pertambahan pengundi muda adalah antara kunci faktor kemenangan (Key Success Factor) PAS yang akan mengembalikan semula negeri ini kepangkuan PAS pada pilihan raya umum (PRU) yang akan datang.

Pengarah Jabatan Pilihan Raya PAS Negeri Terengganu, Ariffin Deraman berkata jumlah pengundi muda di negeri ini antara 45 hingga 50 peratus.

06 September 2012

Calon Muslimat PRU13; PAS Terengganu Hampir Muktamad

  • PDF
http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita2/muslimat%20rumah%20terbuka.jpgKUALA TERENGGANU – Badan Perhubungan PAS Negeri Terengganu sudah hampir muktamad akan meletakkan seorang calon muslimat (wanita) untuk bertanding dalam pilihanraya umum ke -13 akan datang.

Pesuruhayanya, YB Haji Mohd Abdul Wahid Endut berkataPAS Terengganu akan beriktira da memberikan perhatian khusus untuk meletakkan seorang calon muslimat.

“Kali ini kita cuba ikhtiar (untuk) ada juga (calon) wanita, kita nak semua lapisan diwakili, soal muktamad (dan)siapa tak tahu lagi,

“tapi sekarang ini kita sedang beri perhatian khusus (selaras dengan) muslimat PAS Pusat yang meminta kalau boleh setiap negeri ada calon muslimat,”ujarnya.

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita2/pc%20rumah%20terbuka.jpgBeliau berkata demikian dalam sidang media sempena majlis Rumah Terbuka BPPNT di perkarangan pejabatnya di Taman Sri inta Jalan sultan omar dekat sini hari ini Khamis, 8 September 2012.

Menurutnya, cadangan Muslimat pusat itu ada kemuasabahannya dan pihak PAS Terengganu sedang berusaha menentukan calon dan kawasan yang sesuai.

05 September 2012

Ayuh! Kita Hijaukan Jabi Pada 5 dan 6 Oktober 2012!

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita2/lokasi1.jpgHimpunan Kebangkitan Rakyat, Pas Ganti Umno (HKR-PGU) telah memasuki siri ke 5 dengan Dun Jabi akan menjadi lokasi seterusnya untuk menerima puluhan ribu pengunjung dan pencinta perjuangan Islam pada awal Oktober ini.

Lokasi ditengah-tengah Pekan Jabi akan menjadi tumpuan dengan program yang akan diisi pelbagai acara menarik, bermula dari pagi Jumaat 5 Oktober lagi merangkumi program pemuda dan muslimat, ekspo dan pameran serta ceramah umum pimpinan-pimpinan utama Pakatan Rakyat.

Dewan Serbaguna dan Masjid Rosak; KETENGAH dan Agensi Kerajaan DiGesa Bertindak

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita2/dewan%20serbaguna%20Rantau%20Panjang.jpgHULU TERENGGANU – Badan Bertindak Pewaris Bumi Malaysia (WARIS) mendesak pihak Lembaga Kemajuan Terengganu Tengah (KETENGAH) dan agensi kerajaan yang berkaitan, memutuskan tindakan yang perlu dilakukan terhadap bangunan yang rosak dan terbiar dalam kawasan KETENGAH.

04 September 2012

Rumah Terbuka Sempena Eidul Fitri PAS Terengganu

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita2/raya%201433%20perhubungan%20sinar%20copy.jpgKUALA TERENGGANU – Orang ramai dijemput hadir beramai-ramai ke Majlis Rumah Terbuka sempena Eidul Fitri Badan Perhubungan PAS Negeri Terengganu (BPPNT) yang akan diadakan di perkarangan pejabat BPPNT di Taman Sri Intan, dekat sini, pada hari Khamis 19 syawal  1433 bersamaan 6 September.

02 September 2012

Jamuan Raya; Ribuan Hadir Isyarat Jelas PAS Sedia hadapi PRU

http://www.buletinonline.net/images/stories/aberita2/open%20house%20bkt%20payong1.jpgMARANG - Ketua Dewan Pemuda PAS Negeri Terengganu YB Ustaz Mohd Nor Hamzah berharap jamuan 'Rumah terbuka' sempena sambutan Aidilfitri yang diadakan dapat mengeratkan lagi hubungan baik antara penduduk dan pemimpin.

Beliau yang juga Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Bukit Payong berharap suasana yang harmoni serta hubungan baik antara satu sama lain dapat melahirkan masyarakat muafakat di kawasan DUN berkenaan.

Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

  Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...