19 Februari 2011

PAS akan Ganti Umno di Teluk Pasu


http://buletinonline.net/images/stories/berita42/ustridzuanhashim.jpgKUALA NERUS – Majlis Tindakan DUN Teluk Pasu yakin dengan semangat para petugasnya, disokong dengan peningkatan pengundi muda dan bantahan rakyat terhadap Umno dan Barisan Nasional akan menjadikan hasrat PAS Ganti Umno menjadi kenyataan.

”Secara keseluruhanya ,kita tengok Alhamdulilahlah, kerana jentera kita bersemangat. Kita berharap dengan jumlah kehadiran mencecah seribu orang akan memberikan satu  suntikan yang baru,”ujar Timbalan Pengerusi MTD Teluk Pasu, Ustaz Ridzuan Hashim. ketika ditemui selepas pelancaran jentera DUN Khamis 17 Februari.

PAS Terengganu lancar jentera awal untuk semangat PGU

http://buletinonline.net/images/stories/berita41/lancartelukpasu%20077.jpg- hantar 300 petugas mahir untuk DUN Merlimau
KUALA NERUS - PAS Terengganu akan menghantar 300 petugas mahir bagi membantu jentera pilihanraya PAS negeri Melaka dalam pilihanraya kecil (PRK) Dewan Undangan (DUN) Merlimau, Melaka, bermula Jumaat 18 Februari.

Pengarah Pilihanraya PAS Terengganu, Ariffin Deraman berkata para petugas tersebut akan berangkat de DUN Merlimau dalam tiga gelombang, setiap satu mempunyai 100 orang kekuatan.

17 Februari 2011

Lebih ramai akan bersama Himpunan PGU Kali Kedua


http://buletinonline.net/images/stories/berita41/wahidtunjukdapgantipas.jpgKUALA TERENGGANU - PAS negeri Terengganu menjangka lebih ramai akan hadir ke Himpunan Kebangkitan Rakyat, PAS Ganti Umno (Himpunan PGU) kali kedua di bandar Jerteh, Besut pada 19 Mac depan, setelah berjaya buat kali pertamanya diadakan di Chukai, Kemaman pada 15 Januari lalu.

Menurut Timbalan Pesuruhjaya PAS Terengganu Haji Mohd Abdul Wahid Endut, Himpunan PGU kedua yang akan di adakan pada hari Sabtu 19 Mac, bermula sejak Jumaat dengan pelbagai aktiviti pemuda, muslimat dan ulamak.

(Gambar - Program Himpunan PGU telah menggugat Umno-BN Terengganu, Wahid menunjukkan risalah fitnah 'DAP ganti PAS' yang disebarkan Umno-BN merata tempat)

15 Februari 2011

ADUN Sura Bergegas untuk sama berkongsi 'kedukaan rakyat'

http://www.buletinonline.net/images/stories/berita41/IMG_0268.JPGDUNGUN - Khabar tentang sebuah rumah penduduk dalam kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Sura, terbakar dan seorang warga emas meninggal dunia, diterima ketika beliau sedang menyampaikan ceramah di Kampung Tuan, Chukai, Kemaman.(Dengar Ceramah)

Seusai majlis penerangan anjuran Majlis Tindakan DUN Chukai itu, kira-kira jam `12.27 tengah malam, Ustaz Wan Hassan Mohd Ramly segera beredar.

(Gambar kanan - Ustaz Wan Hassan mebdapat penerangan daripada Haji Zakaria)

Hanafiah cabar kerajaan Terengganu laksanakan Hudud

http://www.buletinonline.net/images/stories/berita41/hanafiah.JPGChukai, KEMAMAN - Penolong Setiausaha PAS Terengganu mencabar kerajaan negeri Terengganu yang diketuai oleh Menteri Besar Dato' Seri Ahmad Said melaksanakan Enakmen Jenayah Syariah, Hudud dan Qisas yang telah diluluskan oleh Dewan Undangan Negeri Terengganu.

Beliau berkata demikian ketika mengulas percakapan Ahmad disebuah sekolah disini baru-baru ini, yang menuduh PAS mengamalkan fahaman sekular kerana menghantar anak-anak ahli mereka ke sekolah kebangsaan.

14 Februari 2011

Operasi mencari kanak-kanak hilang disambung

http://buletinonline.net/images/stories/berita41/operasilemas.jpgChukai, KEMAMAN - Operasi mencari seorang kanak-kanak yang hilang di pantai Geliga disini disambung semula  setelah dihentikan Khamis lalu setelah usaha pengesanan menemui jalan buntu.

Menurut Pengarah Majlis Tindakan DUN Chukai, Haji Hanafiah Mat operasi tersebut diadakan selama dua hari, bermula hari ini dan berakhir esok, Isnin 14  dan 15 Februari,

Katanya, usaha terbaru itu akan dibuat dipersekitaran sebuah tongkang yang tersadai di dasar laut kerana dipukul omabk besar baru-baru ini.

Pemimpin PAS tidak rasuah kerana amalkan Islam

http://buletinonline.net/images/stories/berita41/IMG_0202.JPGDUNGUN - Pemerintahan dan kerajaan adalah sebahagian dari ajaran Islam yang digariskan di dalam al-quran dan apabila seseorang pemimpin, membaca dan mengamalkan kitab suci itu itu, maka ia akan menjadi takut kepada Allah SWT.

Menurut Yang DiPertua PAS Dungun, Ustaz Wan Hassan Mohd Ramly, sebab itu tidak ada rasuah yang berlaku di negeri-negeri yang diperintah oleh PAS kerana ia sebuah parti yang mengamalkan Islam.

"Jangan Takut Sokong PAS, Wang Ehsan Bukan Duit BN."kata Cikgu Tan

http://www.buletinonline.net/images/stories/berita41/cikgutan.JPGDUNGUN - Masyarakat Cina DUN Sura mengucapkan terima kasih kepada Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) Sura, Ustaz Wan Hassan Mohd Ramly kerana telah mengadakan sambutan Tahun Baru Cina dan memberikan sumbangan kepada kaum Cina.

Wakil masyarakat Cina, Cikgu Tan @ Tan Eng Hoe (gambar) berkata, Ustaz Wan Hassan sanggup mengeluarkan wang ringgitnya sendiri demi untuk meraikan dan memberi bantuan kepada kaum Tiongua.

13 Februari 2011

Kerajaan Umno-BN Terengganu ‘merompak tanah’ rakyat

http://www.buletinonline.net/images/stories/berita41/banggoldonas2.jpgKUALA NERUS – Kerajaan Umno dan Barisan Nasional (Umno-BN) Terengganui telah bertindak zalim, merompak tanah-tanah rakyat tanpa bayaran setimpal di kawasan Paya Bunga, Ladang dan Gelugor dalam daerah Kuala Terengganu.

Pengerusi Jawatankuasa Bertindak Tanah Kampung Banggol Donas, Encik Salleh Embong menggelarkan pula projek jalan dari Jeram ke Banggol Tuan Muda sebagai ‘jalan air mata’.

Menurutnya, penduduk kampong Banggol Donas yang terlibat dengan pembinaan jalan tersebut mengalir air mata kerana tanah mereka akan ‘dirompak’.

Wanita Berjiwa Kental Sentiasa Mendepani Cabaran

  Oleh : Aqilah Mohd Jafri / Gambar : Hajar Kamarudin  MARANG - Wanita berjiwa kental dengan semangat perjuangan dalam mendepani cabaran sej...