09 Ogos 2014

Hanafiah Yakin Kemaman Akan Jadi ‘Lubuk PAS’


IMG-20140808-WA0060 (2)CHUKAI – PAS yakin daerah Kemaman akan menjadi kawasan kuat yang dianggap ‘lubuk PAS’ menjelang pilihnaraya umum ke-14 (PRU-14) akan datang
Ketua Penerangan PAS Kawasan Kemaman, Hanafiah Mat optimis sokongan rakyat kepadanya dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) Chukai dan PAS Kemaman meningkat dengan hadirin yang ramai berkunjung ke rumah terbuka yang dianjurkan semalam.

08 Ogos 2014

Presiden Berpegang Kepada Keputusan Mesyuarat Lalu


safinahDewan Muslimat PAS Negeri Terengganu amat kecewa dengan pelbagai tohmahan dan serangan ke atas peribadi Presiden PAS Dato’ Seri Tuan Guru Abdul Hadi Awang.
Ketua Muslimat PAS Terengganu Puan Safinah Jusoh berkata Ustaz Hadi dicemuh semata-mata hanya kerana berpegang teguh dengan keputusan bersama mesyuarat lepas untuk mengekalkan Menteri Besar Selangor, Tan Sri Khalid Ibrahim.

07 Ogos 2014

Solidariti Bersama Gaza, Sokongan Kepada Presiden


sss (3)KUALA TERENGGANU – Badan Perhubungan PAS Negeri Terengganu (BPPNT) menjemput semua orang ramai hadir ke Himpunan Perdana & Solat Hajat Khas sempena Solidariti Malam Untukmu Gaza dan Sokongan padu kepada Tuan Guru Presiden PAS Dato’ Seri Abdul Hadi Awang.
Pegawai Penerangan PAS Terengganu, Ustaz Wan Sukairi Wan Abdullah berkata, progranm tersebut aakan diadakan pada hari Jumaat, 8 hb. Ogos 2014

06 Ogos 2014

Tanah Banggol Donas; Biarlah Kerajaan Rugi Sedikit, Asal Rakyat Selesa dan Untung


20140805_114822 (1024x576)KUALA TERENGGANU – PAS negeri Terengganu menggesa pihak kerajaan agar mengkaji semula Projek Pembinaan Jalan dan Jambatan dari Kampung Jeram Ke Kampung Tok Kong ke Bukit Guntong serta mengalih jajaran yang melibatkan rumah penduduk di Kampung Banggol Donas.
Timbalan Pesuruhjaya ( I ) YB Dr Alias Razak berkata ia sesuai dengan kenyataan Menteri Besar Dato’ Ahmad Razif Abdul Rahman yang mahu membangunkan negeri Terengganu dengan ‘transformasi baru’ dan hanya meneruskan projek yang memberi manfaat kepada rakyat.

04 Ogos 2014

Lebih 3000 Serbu Rumah Terbuka DUN Bukit Payong


_DSC3060 (2)MARANG – Dalam masa kira-kira tiga jam Rumah Terbuka Aidilfitri DUN Bukit Payong diadakan, bermula dari jam 11 pagi hingga jam 2 petang, seramai lebih daripada 3000 orang pengunjung hadir bagi sama-sama memeriahkannya.
Pun begitu, walaupun sudah melebihi jam 2 petang, masih ada lagi kelihatan tetamu yang baru hadir ke majlis tersebut.


03 Ogos 2014

Tabung Gaza; Setengah Juta Dikumpulkan Dalam Masa Dua Minggu


IMG-20140726-WA0000 (2)KUALA TERENGGANU – PAS Terengganu terus merayu kepada semua umat Islam agar ‘berlumba-lumba’ menyumbang kepada Tabung Dana Kemanusiaan Gaza yang dilancarkan sejak dua minggu lalu.
Jurucakap Tabung, Ustaz Wan Sukairi Wan Abdullah mengucapkan terima kasih kepada mereka yang telah menghulurkan bantuan kewangan kepada Tabung tersebut yang akan disalurkan terus kepada warga Gaza yang dizalimi rejim Israel.

Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

  Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...