11 Jun 2021

‘Saya masih MB Terengganu’-Dr Samsuri


Oleh : KAM

KUALA TERENGGANU - Menteri Besar Terengganu hari ini masih lagi kekal diterajui oleh Dato’ Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar, meskipun terdapat laporan berita portal yang tidak bertanggungjawab menabur fitnah hingga mengelirukan masyarakat.

10 Jun 2021

Kekal Tenang, Usah Terpedaya Dengan Fitnah


Oleh : Nooreni Abu Bakar 

KUALA TERENGGANU - Muslimat Terengganu meminta rakyat Negeri Terengganu  kekal tenang dan tidak mudah terpedaya dengan kabar angin dan fitnah. 

7,540 Kes Baharu, Covid-19 Belum Reda Di Britain


Disebalik dakwaan Britain yang dikatakan sudah reda dengan penularan pandemik, negara itu telah melaporkan 7,540 lagi kes koronavirus dalam tempoh 24 jam terakhir. 

09 Jun 2021

PAS Beristiqamah Bersama Perdana Menteri


PAS terlibat secara langsung dalam mengambil alih kerajaan Pakatan Harapan (PH) yang dibejati dengan krisis kepimpinan dan moral sehingga membosankan rakyat.

08 Jun 2021

Fokus Kerajaan PAS Membantu Rakyat


 KUALA TERENGGANU - Fokus kerajaan PAS dan Menteri Besar (MB) ketika ini adalah untuk membantu rakyat yang terhimpit dengan kesusahan akibat wabak COVID-19.

Laporan Polis Terhadap Portal Fitnah MB Terengganu


KUALA TERENGGANU - Setiausaha PAS Terengganu, Haji  Muhyiddin Abd Rashid membuat laporan polis terhadap portal berita yang menyiarkan artikel fitnah membabitkan Naib Presiden. 

Penularan Pandemik Sangat Membimbangkan


KUALA TERENGGANU - Gejala penularan pandemik Covid-19 dan keadaan wabak itu yang semakin berleluasa adalah sangat membimbangkan masa kini.

07 Jun 2021

BERKAT 3.0; Bantu Ringan Beban Rakyat


KUALA TERENGGANU - Program Bantuan Ekonomi Rakyat Terengganu 3.0 (BERKAT 3.0) yang diumumkan oleh YAB Menteri Besar, Dato' Seri Dr Ahmad Samsuri Mokhtar adalah satu insiatif yang sangat baik dari kerajaan negeri untuk meringankan beban rakyat .

06 Jun 2021

PAS Agih 500 Ekor Ayam, Beras

 

Oleh : Nooreni Abu Bakar

DUNGUN - Sebanyak 500 ekor ayam bersama-sama 500 kampit beras telah diagihkan di seluruh kawasan Dewan Undangan Negeri (DUN) Rantau Abang oleh Parti Islam Se-Malaysia(PAS) Kawasan Dungun dan Majlis Tindakan DUN(MTD) Rantau Abang.

Solat Hajat Khas


 KUALA TERENGGANU - Badan Perhubungan PAS Negeri Terengganu menyeru kepada anggota dalam organisasinya di semua peringkat sama ada peringkat Negeri, Dewan-Dewan, Kawasan-Kawasan dan Cawangan-Cawangan serta ahli-ahli PAS, mengadakan solat sunat hajat.

Inspirasi Dua Suri Hati Mantan MB Terengganu

  Oleh : Azizah Mahmood  KUALA TERENGGANU - Menelusuri   pengalaman kehidupan  dua suri hati mantan Menteri Besar Terengganu cukup menginspi...