01 Januari 2021

Jangan Selesa Dengan Pencapaian

 
KUALA TERENGGANU -  Walaupun banyak perubahan yang berlaku di negeri ini sejak pemerintahan PAS tiga tahun lalu, ahli dan penyokong diingatkan agar jangan berasa selesa dengan pencapaian tersebut.

Musuh Ada Dimana-mana

 


KUALA TERENGGANU - PAS menyeru agar ahli dan semua jentera diperkemas, menghadapi sebarang kemungkinan termasuk berdepan 'musuh politik' di mana jua, pada bila-bila masa.

31 Disember 2020

Makanan Percuma Untuk Petugas Dan Mangsa Banjir


HULU TERENGGANU - Kelab Aktivis Media Inspirasi (KAMI) iaitu sebuah NGO telah menggerakkan semula program DAPUR KAMI, program makanan percuma kepada 'Petugas dan Mangsa' banjir.

30 Disember 2020

Jangan Ambil Mudah

 


Oleh : Adli Mohamad

DUNGUN- Seluruh rakyat diingatkan agar tidak mengambil mudah mengenai kewajipan mengundi didalam Pilihan Raya Umum (PRU) ke-15 agar kesilapan yang lalu tidak lagi berulang.

Utamakan Keselamatan Rakyat


 Oleh : Adli Mohamad

KUALA TERENGGANU- Tindakan proaktif oleh pihak berwajib bagi memperbaiki segera jalan-jalan berlubang akibat banjir perlu diutamakan demi keselamatan rakyat.

29 Disember 2020

PASTI, Batu Loncatan Lahir Generasi Berilmu


DUNGUN – Pusat Asuhan Tunas Islam(PASTI) menjadi batu loncatan untuk melahirkan generasi akan datang dan keturunan yang sentiasa berilmu dan beramal.

Wartawan Rakyat Peneraju Media Baharu

 


Oleh : Siti Nur Radhiah Alias

KUALA TERENGGANU- Melahirkan wartawan rakyat merupakan satu perkara yang perlu dititikberatkan didalam PAS agar ianya berperanan menjadi peneraju kepada media baharu.

27 Disember 2020

PAS Kawasan Marang Bantu Mangsa Banjir Seberang Tayor Hilir


KEMAMAN - PAS Kawasan Marang telah turut serta dalam operasi membantu penduduk Seberang Tayor Hilir yang terlibat dalam bencana banjir minggu lalu.

Guru PASTI As-Salam Dinobatkan Dua Anugerah

MARANG- Guru PASTI As-Salam, Padang Midin, Cikgu Nora Abdul Jalil, 55 telah berjaya mengharumkan PASTI Terengganu apabila dinobatkan sebagai...