06 Januari 2023

Jangan Kecewakan Peranan Anak Muda

 


Menjadi satu perbualan: “Zaman kanak-kanak yang sihat tiada kematangan akal, manakala zaman tua pula ada yang akalnya matang tetapi tidak kuat dan sihat. Namun, perkara yang paling malang apabila akalnya tidak matang walaupun sudah tua.”

04 Januari 2023

Khutbah Jumaat 6 Januari 2023
 اڽق کراجأن دنݢارا اومة اسالم دڤيمڤين اوليه مريك يڠ ماسيه برݢايوت دڠن ڤنجاجه موسه2 اسالم، مڠهارڤکن بنتوان دان ڤرتولوڠن موسه2 اسالم ايت دالم سموا کهيدوڤن مريك، درڤد سݢي ڤوليتيك، ايکونومي دان ألين2 .مريك منيڠݢلکن علموان اسالم دا ن اجارن اسالم، يڠمروڤاکن ڤتونجوق هللا سبحانه وتعالى يڠممبري کبأيکن دنيادان اخيرة.


02 Januari 2023

PAS Cakna Mangsa Banjir


DUNGUN - PAS Terengganu sentiasa mengambil cakna  mangsa banjir dan membantu meringankan bebanan yang ditanggung dengan mengadakan pelbagai program kebajikan.

Tahniah Kerajaan PAS Kedah, Tegas Selamatkan Rakyat Daripada Bahana Judi


Dewan Ulamak PAS Pusat (DUPP) mengucapkan setinggi-tinggi tahniah kepada Kerajaan Negeri Kedah di atas ketegasan menghapuskan lesen premis perjudian di negeri itu yang berkuatkuasa 1 Januari 2023. Pelaksanaan dasar itu sekaligus memenuhi sebahagian daripada tuntutan Al-Quran sendiri yang mencegah umatnya daripada najis judi.

01 Januari 2023

PBB Minta Pendapat ICJ Mengenai Pendudukan Haram Israel


Perhimpunan Agung Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu (PBB) telah meluluskan resolusi yang menggesa Mahkamah Keadilan Antarabangsa (ICJ) untuk memberikan pendapat mengenai akibat undang-undang pendudukan haram Israel di wilayah Palestin.

Penularan Covid-19; PH Digesa Jangan Ulangi Kesilapan


KUALA TERENGGANU - Kerajaan PH digesa tidak mengulangi kesilapan lalu dengan membenarkan seluas-luasnya kemasukan pelancong daripada China yang mengakibatkan penularan Covid-19 pada tahun 2020.

Potensi Tamatkan Konflik Yaman

  Perunding Houthi meninggalkan Riyadh selepas pusingan lima hari rundingan dengan pegawai Saudi mengenai perjanjian berpotensi yang boleh m...